Nu har Energistyrelsen igen åbnet for ansøgninger til 2 populære puljer, som i de seneste 3 år har givet tilskud til, at mere end 20.000 danskere har kunnet optimere boligen.
Kontakt
Energistyrelsen
Den ene pulje, der refereres til er Energirenoveringspuljen, der har til formål at hjælpe danskere, der bor i huse med energimærke E, F eller G, med tilskud til energibesparende forbedringer på deres hus.
Den anden er Varmepumpepuljen, som er dedikeret til de, der ikke kan få fjernvarme, og som ønsker at udskifte deres primære varmekilde, typisk gas- eller oliefyr, med en elektrisk varmepumpe, der kan producere varme i huset og varmt vand i hanen.
Puljerne er åbne for ansøgninger og lukker først, når alle puljemidlerne er afsat eller senest den 30. november 2024.
”Der er store besparelser for danskerne at hente i de to puljer – både på den korte bane, i form af den håndsrækning et tilskud er, og på den lange bane i form af lavere udgifter til energiregningen år efter år. Og særligt sidstnævnte er jo noget, der betyder rigtig meget for de fleste danskeres dagligdagsøkonomi”, siger Lone Brose, der er chef for puljeadministration i Energistyrelsen.
Det er Energistyrelsen, der administrerer Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen.
Der er i foråret 2024 afsat 230 millioner kr. fordelt på begge puljer.
De 5 mest populære ting at søge tilskud til gennem Energirenoveringspuljen, er:
- Udskiftning af facadevinduer
- Uudnyttet tag
- Energimærkning
- Udskiftning af ovenlysvinduer
- Terrændæk
Kun få har energiforbedret deres bolig
Nye vinduer. Bedre isolering af ydervægge. Ny varmekilde. Opdateret energimærke. Mange danskere drømmer om at forbedre boligen til gavn for både pengepungen, den grønne omstilling og forsyningssikkerheden.
Men ifølge nye tal fra Energistyrelsens Energibarometer, som tager temperaturen på danskernes adfærd og motivation i forhold til at spare på energien, har 7 ud af 10 husejere ikke foretaget nogen form for energiforbedring af deres bolig inden for det seneste år.
Hele 42 procent af de husejere, der ikke har foretaget energiforbedringer af boligen det seneste år, svarer nemlig, at det, der afholder dem fra at energiforbedre er, at de ikke har råd og/eller, at det er for dyrt.
En anden stopklods for at anskaffe sig nye trelagsruder i vinduesrammen eller elektrisk varmepumpe, hvor gasfyret stod, er manglende viden. I undersøgelsen svarer 13 procent, at de mangler viden om, hvordan de kan energiforbedre boligen.