Borgerrepræsentationen godkendte den 1. marts det lokalplantillæg, der skal give Fisketorvet mulighed for at udvide med 70.000 kvm. Projektet går nu ind i sin næste fase, som blandt andet indebærer den endelige beslutning af projektet af ejerne Unibail-Rodamco.

Fisketorvet blev indviet med et butiksareal på 40.000 kvm i år 2000, hvor området så meget anderledes ud end i dag. Men de seneste år har udviklingen mellem havnefronten og Vesterbro taget voldsom fart, og det har bidraget til at de behov, som der er i området, har skiftet karakter.

Metrostationen ved Havneholmen bliver et trafikalt centrum i den nordligste del af byudviklingsområdet Sydhavn. Stationen vil skabe rammer for at udnytte eksisterende arealer i byen bedre. Fisketorvet Copenhagen Mall ønsker i denne sammenhæng at udvide med i alt 70.000 kvm, herunder med 15.000 kvm butiksareal. Med planen bygger Fisketorvet delvist hen over den metrostationen.

NB! Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 24. maj 2018.

Borgerrepræsentationen har godkendt det lokalplantillæg, der gør udvidelsen mulig. Udvidelsen indeholder planer om både kontorer og hotel og ifølge Helle Garcia Korndal, Senior Commmercial Manager Unibail-Rodamco, der ejer Fisketorvet, vil den kommende udvidelse vil give området et yderligere løft med adgang til grønne områder og med en forskønnelse af facaderne på bygningen Fisketorvet – Copenhagen Mall bidrage til den rivende udvikling, som området er midt i.

- Området omkring Fisketorvet har de seneste 18 år gennemgået en meget positiv udvikling. Hoteller, boliger, i fremtiden en Ikea, Københavns nye busterminal og en metrostation vil gøre området endnu mere attraktivt. Vi er overbeviste om, at udvidelsen af Fisketorvet vil passe godt ind i den udvikling, lyder det fra Helle Garcia Korndal.

Foruden udvidelsen af Fisketorvet og den kommende Ikea har blandt andet Skanska planer om at færdiggøre deres bebyggelsesplan på Cirkuspladsen umiddelbart syd for den nye metrostation og vejen Havneholmen med en bygning til
serviceerhverv på i alt 15.000 kvm, hvilket er en forøgelse af deres eksisterende byggeret med 5.000 kvm.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.