Dreyers Fond har overtaget den 1.112 kvm store fredede ejendom på Højbro Plads 3 ved Strøget i København, også kendt som Warburgs Hus. Transaktionens værdi er uoplyst.

Bygningen huser i dag bl.a. kaffekæden Baressos kontorer og første kaffebar i København. Blandt andre lejere er Toga Vinstue og cocktailbaren Kant.

Dreyers Fond ejer ejendomme for ca. 1,1 milliarder kr.

I september 2012 overtog Fonden en anden af Københavns historiske bygninger - den gamle Thors Ølhal på Vesterbro. Den 2.000 kvm store bygning bliver nu fuldstændig restaureret og moderniseret, og omdannet til et nyt domicil for Danske Advokater.

Dreyers Fond et etableret i 1976 af ægtefællerne arkitekt Thorvald Dreyer og landsretssagfører Margot Dreyer. Dreyers Fond uddeler midler til initiativer og projekter, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. I Kraft og Partners’ analyse af danske fonde i 2012 er Dreyers Fond blandt de 25 største fonde målt på henholdsvis formue og uddelinger.

Fondens ejendomsportefølje har en værdi af 1,1 milliard kr. Fokus ligger på danske ejendomme, med høj kvalitet og centrale placeringer - herunder potentielle udviklingsområder - primært i storbyerne København, Aarhus og Aalborg.

Investeringsniveauet vil være fra ca. 50 millioner til max. 150 millioner kr. uanset om der er tale om en egen investering eller en investering hvor fonden indgår i et partnerskab. Preferencen vil dog til enhver tid være at opnå majoritetsejerskab.

Ejendommenes anvendelse skal rette sig mod beboelse, uddannelse-, kontor- og butiksmiljø.

Som hovedregel skal det forventede afkast som minimum udgøre markedsniveau, men særlige hensyn kan gøre at der gås på kompromis hermed.

Fonden tilstræber en høj grad af sikkerhed i investeringerne, herunder at udlejningsprocenten generelt set ikke må være under 80, og som minimum skal 50 procent af lejekontrakterne have en tilbageværende løbetid på mellem 5 og 10 år.

NB - den 21. februar 2013 afholder ByensEjendom en konference om "Kontormarkedets udvikling 2014 - 2020".


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS