Det 1,9 millarder kr. dyre byggeri, Dokk1 i Aarhus, skal have udskiftet 6.300 kvm vindspærreplader. Det kan løbe op i 12,6 millioner kr.

Der er ifølge JP Aarhus brugt 6.300 kvm MgO-plader i byggeriet af Dokk1 i Aarhus. Derfor står bygningen over for en større renovering mindre end 1 år efter åbningen.

NB! Jylland: Certificering - nye krav i Byggeloven. Seminaret afholdes d. 27. oktober 2016.

- De skal formentlig alle sammen skiftes. Der er blevet foretaget en undersøgelse, og det tyder på, at problemet er meget omfattende, siger stadsdirektør Niels Højbjerg, Borgmesterens Afdeling, til avisen.

Prisen kendes endnu ikke, men Danmarks førende ekspert på området, Tommy Bunch-Nielsen, direktør og rådgiver i Bunch Bygningsfysik, oplyser, at det typisk koster omkring 2.000 kr. per kvm at udskifte vindspærreplader. Dermed er der udsigt til en regning på omkring 12,6 millioner kr.

NB! AARHUS HAVN: Byudvikling for 2 milliarder. Konferencer afholdes d. 27. oktober 2016.

Byggeskadefonden har med de almene bygherrers og kommuners bistand registreret, at der er anvendt MgO-plader i 100 nybyggerier og renoveringer af i alt 15.000 boliger i Danmark. Pladerne suger fugt fra den udeluft, de ventileres af, når den relative luftfugtighed i vinterhalvåret er høj. Det medfører, at eksempelvis søm, skruer og beslag af ikke-rustfrit metal nedbryes, og træværk rammes af råd og svamp.

Ifølge Danske Boligadvokater vil det koste 2 milliarder kr. at udskifte de MgO-plader, der er anvendt i forbindelse med bygge- og renoveringsprojekter i Danmark.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens