En mulig nedrivning af Palads bygningen i København er rykket tættere på efter gårsdagens afstemning i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation. 

Borgerrepræsentationenen har stemt ja til en startredegørelse for en ny lokalplan for den ikoniske Paladsbygning ved Vesterport. 36 stemte for, mens 18 stemte imod.

Flertallet består af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, De Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Alternativet og Enhedslisten stemte i mod.

Lokalplanen, hvis den bliver vedtaget, skal gøre det muligt for Nordisk Film, der ejer Palads, at nedrive bygningen med undtagelse af indgangspartiet. I stedet for ønsker Nordisk Film at opføre en 36 m. høj kontorbygning på grunden, mens selve biografen flyttes til en underjordisk etage, hvor den får 8-12 større, moderne biografsale.

En startredegørelse er det første af 3 etaper, når der skal laves en lokalplan. Lokalplanen ventes at blive vedtaget i slutningen af 2025. 

Nordisk Film har i tidens løb brugt et 2-cifret millionbeløb på at renovere biografen, men på trods af det lever biografen ifølge ejeren ikke op til moderne standarder, hvorfor publikum svigter. 

Nordisk film har siden 2017 præsenteret flere skitseforslag til, hvorden selve bygningen og det omkringliggende område kan udvikles. Senest i 2022, hvor 3 skitseforslag blev præsenteret i samarbejde med arkitektfirmaet Cobe.

En af de 3 skitser har dannet grundlag for videre arbejde med projektet, der ifølge startredegørelsen omfatter "en bygning i 9 etager, som grundejer primært vil udleje til erhverv, hvor stueetagen og evt. 2. etage særligt ønskes anvendt til serviceerhverv og foyer. Bygningshøjden på 36 m er 16 m højere end det nuværende Palads på 20 m (tårnet er 23 m). Nederst har bygningen en 8-16 m høj facade, der genfortolker ca. 70 procent af den farverige facade, bygget sammen med det bevarede indgangsparti.
På de øverste 20-28 m er der en moderne facade med dobbelthøje, buede vinduer. Den omkringliggende bebyggelse er 10-30 m med få højhuse på 60-70 m".

Projektets etageareal på 15.600 kvm er 3,5 gange større end det nuværende etageareal på 4.250 kvm, eksklusiv de ønskede og nuværende kælderarealer.

 


Den nye Planlov KURSUS

Afholdes 10. december 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Kursusbeskrivelse

Den nye Planlov - Lov nr. 1790 af 28. december 2023 er nu vedtaget.

Ændringerne i planloven vedr. bl.a:

  • Krav om strategisk planlægning for bymidter
  • Mulighed for planlægning for 0 parkeringspladser:
  • Ændringer §…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse