Nye tal fra Eurostat viser, at det danske boligmarked sakker længere bagud på listen over vækstende europæiske boligmarkeder. I opgørelsen fra juli 2016 røg Danmark ud af yop 10, og siden da er tendensen blot forstærket.

Med en årlig stigning i landets boligpriser på 4,5 procent er Danmark nu helt nede på en 18. plads på listen over prisstigninger på kontinentets boligmarkeder, der inkluderer 29 lande. 17 lande kan altså notere højere prisstigninger end Danmark, og det viser tegn på opbremsning i markedet, vurderer Lennart Christensen, administrerende direktør i Købersmægler.dk, der rådgiver købere på boligmarkedet.

- Vi bevæger os mod et mere afdæmpet boligmarked. Endnu en gang må vi understrege, at der i europæisk sammenhæng ikke ser ud til at være nogen risiko for en national overophedning i horisonten. Tværtimod viser de nyeste tal en lille opbremsning, siger Lennart Christensen.

NB! Finansiering af ejendom. Seminaret afholdes d. 21. februar 2017.

Danmarks placering langt fra toppen er ikke et dårligt tegn. Tværtimod er det i Eurostats opgørelse kun godt at befinde sig midt i feltet. Landene i toppen af listen risikerer overophedning af markedet, mens meget lav vækst eller minusvækst i lande som Italien, Frankrig, Polen og Cypern heller ikke er ønskværdig.

- Det er tegn på et sundt dansk boligmarked, når vi som i dag kan konstatere moderat vækst for det danske boligmarked som helhed. Vi ser stabile prisstigninger og en stabil omsætning. Det kommer både købere og sælgere til gode, forklarer Lennart Christensen.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Seminaret afholdes d. 7. marts 2017.

Ifølge Eurostat er boligpriserne i Danmark steget 2,6 procent fra 1. til 2. kvartal i 2016. Det placerer Danmark på en 12. plads blandt de 29 lande. Der er dog store forskelle internt i det danske marked, både geografisk og på forskellige boligtyper. Fra 1. til 2. kvartal faldt eksempelvis de gennemsnitlige priser på villaer og rækkehuse i Københavns Kommune med 1,5 procent, mens prisen på ejerlejligheder steg med 5,6 procent i samme periode.

- Der er pt. ingen risiko for den nationale boligboble, som Den Internationale Valutafond ellers advarede mod i foråret. Vi skal dog især i de større byer holde øje med markedet for ejerlejligheder, men grundlaget for at fremmane skræmmebilleder på det nationale marked er ikke eksisterende, siger Lennart Christensen fra Købersmægler.dk.

Statistikken fra Eurostat kan findes her.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.