Varde Kommune sælger en del af cirkuspladsen over for Varde Rådhus til Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation på stedet. 

Byrådet i Varde Kommune godkendte tirsdag aften et salg af et areal overfor rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der ønsker at bygge en ny politistation.

Med den godkendte handel på plads bliver næste skridt at udarbejde en ny lokalplan for området. Allerede i denne måned begynder arbejdet med at lave forundersøgelser i området.

Når lokalplanen er på plads, begynder Bygningsstyrelsen projekteringen af byggeriet. Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at politistationen kan tages i brug i 2027.

Salget får ikke indflydelse på Varde Kommunes kommende beslutning om placeringen af Borgercenter Varde. Her er nybyggeri på cirkuspladsen et af flere scenarier, hvilket der er taget højde for i salget til Syd- og Sønderjyllands Politi.

”Vi har holdt til i vores nuværende lokaler i Storegade i Varde i 70 år. Disse lokaler opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation. Vi har gennem en årrække forsøgt at finde egnede lokaler i den eksisterende bygningsmasse i Varde, der kunne opfylde vores behov. Dette har desværre vist sig ikke at være muligt, og derfor er vi meget glade for, at Varde Kommune har indgået i et godt samarbejde, der nu resulterer i, at vi sammen med Bygningsstyrelsen får mulighed for at bygge en ny politistation i Varde”, siger Steen Silberg Thomsen, stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

 


Den nye Planlov KURSUS

Afholdes 10. december 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Kursusbeskrivelse

Den nye Planlov - Lov nr. 1790 af 28. december 2023 er nu vedtaget.

Ændringerne i planloven vedr. bl.a:

  • Krav om strategisk planlægning for bymidter
  • Mulighed for planlægning for 0 parkeringspladser:
  • Ændringer §…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS