Den 17.000 kvm store skole designes som en fleksibel træhybridbygning, hvilket byggetiden for bærende rammer med 30-40 procent i forhold til konventionelle løsninger.

C.F. Møller Architects har i samarbejde med Nordland Arkitekter vundet en konkurrence om et 17.000 kvm stort skolebyggei OSW Open School i Waldau-distriktet i Kassel i Tyskland.

- Vi er stolte at have vundet denne konkurrence i samarbejde med Nordland Arkitekter - med et forslag, der bygger på mange af de innovative og inkluderende kvaliteter, der kendetegner mange af vores undervisningsbyggerier i Norden. Hvor sammenhængskraft gennem stor åbenhed, der inddrager lokalsamfundet, skaber et nyt og pulserende omdrejningspunkt for elever, lærer, forælder og lokalsamfundet i et urbant forstadskvarter i Kassel, siger Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects.

Træ til etagebyggeri og rækkehuse - nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

Skolen designes som en fleksibel træhybridbygning med et minimum af bærende vægge for et tilpasningsdygtigt og fremtidssikret design. Hybridtrækonstruktionen med letvægtskomponenter forkorter ifølge C.F. Møller byggetiden for bærende rammer med 30-40 procent i forhold til konventionelle løsninger. Og miljøvirkningen af materialevalget reducerer C02-emissionerne med 50 procent i forhold til konventionelle løsninger, skriver C.F. Møller.

Bygherre på projektet er Stadt Kassel Immobilien og KG GWG Projektentwicklung. Hille Tesch Architekten + Stadtplaner PartGmbB er bygherrerådgivere.

C.F. Møller Architects tegner den åbne skole OSW Open School i samarbejde med Nordland Arkitekter og Wenzel + Wenzel.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS