Plushusene etablerer nu endnu et bofællesskab. Denne gang i Ølstykke, hvor den tidligere Toftehøjskolens grund ryddes for at give plads til 211 nye lejeboliger. Dansk Boligbyg udfører projektet som totalentreprise med henblik på DGNB-guld.

Dansk Boligbyg står for byggeriet af et nyt bofællesskab på i alt 18.925 kvm med 211 boliger og et fælleshus i Ølstykke for Plushusene. Byggeriet af de nye boliger forventes påbegyndt i august 2023, og de mange nye lejeboliger afleveres etapevis til Plushusene frem til efteråret 2025.

- Det er en stor glæde for os, at vi får lov til at realisere endnu et Plushusene-projekt, siger afdelingsleder Jes Møller-Jensen fra Dansk Boligbyg.

- Plushusene er et moderne og interessant boligkoncept, og vi har allerede et supergodt samarbejde med bygherren og dennes rådgivere om opførelsen af Plushusene i Lisbjerg. På mange måder kommer det nye projekt i Ølstykke til at ligne det, som vi allerede er i gang med i Lisbjerg, siger han.

Også hos Plushusene er der glæde over, at man nu kan løfte sløret for de nye boliger, og over at fortsætte samarbejdet med Dansk Boligbyg.

Lejeboliger: Udvikling og salg

- Vi har arbejdet med ideen om et bofællesskab i Ølstykke længe. Jeg er sikker på, at det kommende bofællesskab vil tilføre værdi til Egedal kommune med en moderne boligform, der giver trivsel i hverdagen. I Plushusenes åbne fællesskaber rundt om København oplever vi, at de mange fælles aktiviteter, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært, skaber gode sociale relationer og en øget livskvalitet, siger administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring.

Boligerne varierer i størrelse fra 60 til 116 kvm og får 2-5 værelser. Alle boliger får enten terrasse eller altan. Ud over egen bolig får beboerne adgang til fællesfaciliteter.

Centralt i bebyggelsen placeres et stort fælleshus i 2 etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum og legepladser. Der etableres også en særlig overdækket ”Byens rum”, som for eksempel kan huse arrangementer som loppemarkeder, yoga, gadeteater og deslige.

Plushusene Ølstykke indrettes til aktive voksne +55 og børnefamilier.

Fakta om Plushusene Ølstykke

Bygherre: Plushusene Management

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Arkitekt/landskab: Sweco /SLA

Byggeperiode: Opstart forventes i august 2023, og hele projektet forventes færdigt i efteråret 2025. De første beboere forventes at flytte ind til efteråret 2024.

Etageareal: Cirka 18.925 kvm med 211 boliger og fælleshus


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS