Karina Lehm, arkitekt og segmentchef for sundhed i Link Arkitektur Danmark, blev hentet ind som projektleder for arkitektfaget for udviklingen af det nye rigshospital i Oslo.
Kontakt
Link Arkitektur Danmark
Det fremgår af en presemeddelelse udsndt af Link Arkitektur. I sidste uge startede byggeriet af det nye rigshospispital i Oslo med en højtidelig markering af de første spadestik, ledet af sundhedsminister Jan Christian Vestre og borgmester Anne Lindboe.
Projektgruppen for Nye Rikshospitalet består af Link Arkitektur sammen med Multiconsult Norge, Fabel Arkitekter og Bølgeblikk Arkitekter, som også har arbejdet sammen om forprojektet siden efteråret 2020.
- Det er en stor dag og en milepæl i en lang og kompleks designproces. Takket være et velsammensat og fagligt stærkt projekteringsteam har vi formået at levere høj kvalitet inden for projektets rammer, forklarer hospitalsarkitekt Karina Lehm, i Link Arkitektur Danmark, der er projektleder for arkitektfaget på Nye Rikshospitalet.
Karina Lehm er en af Danmarks mest erfarne ledere indenfor hospitalsplanlægning og tillige en meget dygtig formgivende arkitekt. Denne unikke kompetencekombination udnytter Karina i sin rolle som leder i store tværfaglige planlægningsteams og har bidraget til udviklingen af et velfungerende, sundhedsfremmende sygehus med arkitektoniske kvaliteter. Erfaring spænder fra store hospitalsprojekter som Nyt hospital Nordsjælland, Svendborg Sygehus og Køge- og Esbjerg Sygehus samt de sidste 12 år fra Aalborg Universitetshospital, Hammerfest Sykehus og nu Nye Rikshospitalet i Norge, står det videre at læse i pressemeddelelsen.
På det nye rigshospitalet samles regionale og nationale specialfunktioner. Sygehuset planlægges samtidig at kunne levere et lokalt sygehustilbud til omkring 200.000 indbyggere, og for alle børn og unge i Oslo under 18 år med somatisk sygdom. Hospitalet er planlagt med en stor, moderne akutmodtagelse, som også skal rumme en regional traumeafdeling. Derudover får sygehuset et kombineret børne- og ungecenter, herunder en særskilt akutmodtagelse for børn og unge. Nybyggeriet udgør alene 144.000 m2.
Ifølge planen vil Oslo Universitetshospital Helseforetak i 2031 flytte ind i en samlet hospitalsfacilitet, der muliggør god og fremadrettet patientbehandling og en god arbejdsplads for medarbejderne. Der er lagt vægt på at opfylde høje miljømål og facilitere den fremtidige udvikling af anlægget med fleksibilitet og udvidelsesmuligheder i et langsigtet perspektiv.