Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles nye 7.000 kvm store uddannelsesbygning i Ørestad Nord skal officielt indvies den 24. april 2024.

Bygningen ligger i Ørestad Nord, på Amagerfælledvej 190, et stenkast fra DR Byen og har fra toppen et flot kig ud over Amager Fælled.

Med sin markante røde facadefarve har bygningen et kraftfuldt ydre, som gør den letgenkendelig. Indvendigt udgør et 29 m højt atrium bygningens hjerte i de 7 etager, som bindes sammen af en iøjnefaldende grøn trappe – Greenline.

Det nye Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX gør op med idéen om skolen som en bygning, der breder sig ud, og hvor hver linje eller klasse er isoleret i deres egen afdeling. I stedet er der skabt et uddannelsessted, som er stablet i højden, og hvor de studerende mødes i midten og i de attraktive fællesområder som bibliotek, kantine og atrium. Det hele bindes sammen af den iøjnefaldende grønne trappe kaldet Green Line, fortæller arkitekten bag byggeriet PLH.

Overalt i DMJX er lagt vægt på løsninger, der mindsker CO2-aftrykket, nedbringer energiforbruget og øger trivslen.

”De karakteristiske vinger på facaden udgør bygningens solafskærmning, som er med til at regulere temperaturen, idet lys og skygge udnyttes bedst muligt i løbet af dagen. Hver vinge er orienteret forskelligt afhængig af dens placering i forhold til solen.” – Anette Grønbæk, bæredygtighedsleder i PLH Arkitekter

Bygningen er tegnet af PLH Arkitekter, mens 5E Byg har været totalentreprenør.


Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Afholdes 8. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

En ejendoms- eller et projekts bæredygtighedscertificering spiller en stadig større rolle ved ejendomshandel og når der skal opnås bankfinansiering, idet bankernes udlånsvilje afhænger nu også i en betydelig grad af en bygnings eller et projekts bæ…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS