En høj aktivitet i rådgivningsydelser, udlejning og lejerrepræsentation bidrager til et positivt resultat i Colliers for 2023.

Den samlede transaktionsvolumen i Danmark oplevede i 2023 en halvering i forhold til sidste år i Danmark. Aktiviteten blev især påvirket af investorernes tilbageholdenhed i segmentet for de store handler, Capital Markets, hvilket sætter et tydeligt aftryk på Colliers’ regnskab i 2023.

”Det har været et år med store udfordringer for alle mæglere, men vi kommer ud af det med overskud på vores drift. Når vi tager den historisk dårlige markedssituation i betragtning, er der derfor grund til at være tilfreds, og det kan vi først og fremmest takke vores diversificerede forretningsmodel for. Takket være en bred palet af ydelser har vi en robust forretning, selv når transaktionsmarkedet og især de store handler næsten helt forsvinder,” fortæller Carsten Gørtz Petersen, der er administrerende direktør i Colliers.”

Det er især væksten i lejerrepræsentation – Occupier Services – vurderinger og rådgivningsydelser samt udlejning af industri-, logistik- og kontorejendomme, der kompenserer for faldet i transaktionsmarkedet.

Særligt kontorudlejning i København og Aarhus er vokset i forhold til tidligere år. Derudover har Colliers’ udlejningsrådgivning for industri- og logistikejendomme taget markedsandele over hele landet. Senest har investeringsteamet i København og især Occupier Services oprustet markant for at kunne følge med udviklingen.

”Når vi sammenligner vores resultat med det historisk gode år 2021, kan faldet se voldsomt ud. Men det er vigtigt at påpege, at nedgangen i transaktioner er en udfordring, som hele markedet oplever. For vores eget vedkommende har vi lagt en ambitiøs plan om at udbygge vores position som markedsledere og investere i både medarbejdere, ESG og innovation, og det betyder, at vi i 2023 faktisk var flere medarbejdere end i 2021,” supplerer Carsten Gørtz Petersen.

Med omkring 145 medarbejdere og kontorer i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Vejle er Colliers Danmark den største erhvervsmægler og rådgiver indenfor erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.

Colliers Danmark er en del af Colliers International Group, som er verdens hurtigst voksende børsnoterede virksomhed indenfor rådgivning om erhvervsejendomme. Colliers er i øjeblikket repræsenteret i 66 lande med over 19.000 ansatte inklusive associerede selskaber.


Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Afholdes 23. maj 2024

Klokken 09.00 - 12.40

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Due diligence er den proces, hvor køberen undersøger forholdene i den ejendom, der er til salg. Formålet er at afdække risici og ejendommens potentiale, der vil have indflydelse på ejendommens værdi, ligesom undersøgelsen belyser forhold - også…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder