I 2021 blev det besluttet at sælge Dalum Kloster samt det omkringliggende grundareal, og efter en længere dialogproces og udbudsrunde blev MT Højgaard Projektudvikling sammen med C.F. Møller Architects udvalgt til at stå for udviklingen af hele området og forvaltningen af den helt særlige historiske arv.
- Vi ser utrolig meget frem til at arbejde videre med dette spændende projekt og ser et unikt potentiale i at forene kulturhistorie, arkitektur og landskab omkring nye fællesskaber og aktiviteter, fortæller Michael Kruse, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.
Sådan udvikles fredede boliger og erhverv. Kurset afholdes den 8. november 2022.
- Vi ønsker at videreføre og udvikle områdets historiske arv med sin betydning for natur, mennesker og samfund og vil have stor fokus på at skabe liv i både gamle som nye rammer ud fra et gennemgående socialt og bæredygtigt perspektiv, uddyber han.
Dalum Kloster er, som mange ældre bygningsanlæg, opført og udvidet igennem forskellige tidsperioder. Dele af klosterets nordlige bygning kan således dateres tilbage fra omkring år 1600, mens resten af bygningerne i dag hovedsageligt er bygget i løbet af 1800-tallet med løbende udvidelser. I 1930 blev Klosterkirken opført og i 1958 blev yderligere lejligheder mod syd tilføjet.
Odense: De store projekter. Konferencen afholdes den 19. april 2023.
Bygningsanlægget har sin oprindelse i Bennedicte nonneorden år 1193 og har siden undergået store forandringer og også fungeret som privat ejendom. Det har blandt andet været ejet af den kongelige familie og benyttet af kong Christian 4., og fungeret som lokalt og offentligt samlingspunkt. Blandt andet som lokalt tuberkulosesygehus og har de seneste 150 år fungeret som kloster for den katolske nonneorden Sankt Hedvig Søstrene.