Kun ganske få butikslokaler står tomme i midtbyen i Kolding. En ny analyse skal kortlægge succesen og sætte fokus på betydningen af serviceerhverv i bymidten.

Omkring 180 servicefunktioner – lige fra frisører til restauranter og caféer - i Kolding midtby modtager i disse dage et brev fra kommunen om at deltage i en undersøgelse, der skal kortlægge serviceerhvervslivet. Servicefunktionerne var ikke omfattet af detailhandels-analysen, som Kolding Kommune præsenterede i februar 2015, og den nye kortlægning skal være med til at give et mere fuldstændigt billede af udviklingen i Kolding midtby.

- Kolding har klaret sig flot gennem krisen og har langt færre tomme lokaler i bymidten end sammenlignelige byer. Vi har en klar formodning om, at det er serviceerhverv, der flytter ind, når en butik flytter ud. Men vi skal have kortlagt succesen og analyseret årsagerne til, hvordan det er lykkedes at tiltrække de nye erhverv, der er med til at give byen liv, fortæller by- og udviklingsdirektør Thomas Boe.

NB! Byudvikling for 15 milliarder i Fredericia. Konferencen afholdes d. 8. april 2015.

Det er Cowi, som også lavede detailhandelsanalysen, der skal kortlægge Koldings servicefunktioner. Undersøgelsen skal sætte fokus på nøgleparametre som antallet af funktioner, brancher, placering, omsætning, huslejeniveau og årsager til en placering i bymidten. Analysens resultater skal, udover at give svar på, hvad Koldings succes består af og hvad årsagerne til succesen er, også udgøre en samlet analyse af bymidten i sammenhæng med detailhandelsanalysen.

- Tanken er, at vi næste gang, vi skal lave en detailhandelsanalyse tager serviceerhvervene med, og dermed får vi mulighed for at følge udviklingen i Kolding bymidte både på detailhandlen og på serviceerhvervene. Det vil give os et mere fyldestgørende grundlag for vores fremtidige byplanlægning, pointerer Thomas Boe.

Forventningen er, at analyseresultatet vil være klar til præsentation i byrådet efter sommerferien 2015.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter