Efter at opførelsen af Det nye Sølund blev sat på hold for 2 år siden, er der igen kommet gang i byggeriet. Totalentreprenøren Nordstern har nu før tid afsluttet pælearmering og er i gang med fundamentstøbning.

Byggeriet af Det Nye Sølund gik i stå i foråret 2022, da bygherren Samvirkende Boligselskaber, SAB og KAB ophævede kontrakten med totalentreprenøren Züblin på grund af et ekstrakrav fra Züblin på 314 millioner kr. og en varslet forsinkelse af byggeriet på 28,5 måneder.

I september 2023 blev en ny totalentreprisekontrakt for byggeriet af de 360 almene plejeboliger, 22 tryghedsboliger og 150 ungdomsboliger indgået med Nordstern. Kontrakten lyder på 1 milliard kr.

”Det nye Sølund er jo et byggeri, vi har arbejdet med i mere end 10 år. Man må sige, der har været en del benspænd undervejs. Derfor er vi glade for, at ikke mindst den generende pæleramning blev overstået før tid, siger John B. Sørensen, formand for SAB, der er bygherre for Det nye Sølund, og tilføjer:

”Nu ser vi frem til, at vi kan begynde at se konturerne af det, der bliver et multifunktionelt byggeri med plads til mangfoldighed og forskellighed på tværs af generationer. Vi har store forventninger til, at Det nye Sølund vil bidrage positivt til bylivet på Nørrebro.”

Opførelsen af Det nye Sølund foregår i etaper. 2 af de oprindelige tre blokke er revet ned, mens den sidste stadig fungerer som plejecenter – og vil gøre det frem til, at første etape af det nye byggeri er færdigt.

I øjeblikket støber entreprenøren bl.a. fundamenter til bygningerne i den første etape af byggeriet. Næste skridt er selve elementmontagen, der forventes at starte efter sommerferien 2024.

At opføre så stort et byggeri i en tæt bebygget bydel er en udfordring. Der skal mange og store lastbiler til og fra byggepladsen, p-pladser inddrages til skurby m.m. Derfor er der et tæt samarbejde med repræsentanter fra naboerne. Byggeriet har desuden sin egen hjemmeside, hvor alle interesserede kan følge med.

Hele byggeriet forventes at stå færdigt i 2029. Når Det nye Sølund er færdigbygget, vil det være Danmarks største plejehjem. Samlet set bliver hele bebyggelsen cirka 38.000 kvm.


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 19. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS