Boligselskabet Sjælland satser på træbyggeri og har netop afholdt rejsegilde for 63 nye træboliger i Gundsømagle.

Med dette projekt har selskabet indtil videre realiseret 10 projekter i træ og lige omkring 400 boliger. Og da Boligselskabet Sjælland tilbage 2018 gik i jorden med træbyggeriet Skademosen i Roskilde bydelen Trekroner, lå byggeriet faktisk allerede under de nye og strammere CO 2 krav, der kommer til at gælde fra januar 2025.

” Vi er godt rustet til de nye Co 2 -krav for 2025 og vi synes også, at det er den vej vi skal. Hvis vi vælger at bygge mere traditionelt, så er vi naturligvis ligeså udfordret som den øvrige branche. Men vores satsning på både træbyggerier og transformation giver os nogle gode muligheder”, siger Per Bro, byggedirektør i Boligselskabet Sjælland.

Boligselskabet Sjælland er en af pionererne inden for moderne træbyggeri og særligt CLT. En lang række af projekterne er realiseret i samarbejde med Adserballe & Knudsen, som også er totalentreprenør på det seneste projekt, Sømmes Vænge i Gundsømagle.

Her har Adserballe & Knudsen og Boligselskabet Sjælland valgt at tage projektet et nøk videre med byggesystemet Carpent. Systemet er udviklet i samarbejde med Brav – Rådgivende ingeniører og Odico. Med Carpent så tegner og skaber man i princippet en enkel træskeletkonstruktion på en computer. Saver det til i præfabrikation, pakker det hele i poser med bogstaver og numre på, som tømrerne så kan montere på pladsen efter en tegning, som mest af alt minder om et gigantisk Lego-sæt.

”Vi har sammen med både vores arkitekter, rådgivere og entreprenører været gode til hele tiden at skubbe lidt til hinanden. Når Adserballe og Knudsen som her vælger at bygge på en helt ny måde, for blandt andet at begrænse og reducerer materialeforbruget. Så er vi naturligvis med på den”, siger byggedirektør i Boligselskabet Sjælland, Per Bro.

De kommende træboliger i Gundsømagle ventes at stå klar til indflytning i maj 2025.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne