To tidligere industrigrunde ved Faaborgvej i Odensebydelen Dyrup skal byudvikles med mellem 310 og 325 boliger og erhverv.

Det er den Vejlebaserede ejendomsudvikler Jansen Ejendomme, der står bag projektet. Jansen Ejendomme købte i 2017 de 2 industrigrunde på henholdsvis Faaborgvej 148 og 148b med et samlt areal på ca. 75.000 kvm.

Området er udpeget som byudviklingsområde i kommuneplanen og har førsteprioritet i rækkefølgeplanen for boligudbygning. Området er beliggende ud til motorvejen mod nord og Faaborgvej mod vest. En stor kvalitet i området er den nære kontakt til Odense Å og adgangen til store naturområder. 

Opførelse af ny boligbebyggelse med tilhørende erhverv på grunden forudsætter, at der udarbejdes en lokalplan. Politikerne i Odense Kommune blev den 24. april præsenteret for en startredegørelse, der skal danne baggrund for lokalplanen. Startredegørelsen blev udarbejdet af Global Architects, SD Invest og Gandrup, Krabbe, Vang arkitekter.

Ifølge Startredegørelsen ligger der indenfor selve lokalplanområdet nogle nedlagte hvide erhvervsbygninger uden vinduer, der ikke længere er i brug. De fremstår ødelagte og er kun egnet til nedrivning. På grunden ligger ligeledes en stor gammel fabrikslignede erhvervsbygning bestående af 8 lagerhaller. Den fremstår teknisk utidssvarende, nedslidt, uden indlagt vand og varme. Men selve bygningen har arkitektoniske kvaliteter, med synlige søjler og dragere og røde mursten.

Hvad områdets kommende udvikling angår, står der i Startredegørelsen at:  

Den nye bebyggelse etableres dels på den tidligere fabriksareal, hvor udvalgte arkitektoniske elementer af den gamle fabrik såsom facader, søjler og dragere bibeholdes med henblik på at skabe unikke arkitektoniske rum og bevare del af den kulturarv, som den gamle fabrik indeholder. Ligeledes danner den gamle facade mod øst en støjadskillelse mod den eksisterende erhvervsbebyggelse mod øst.

Mod nordøst placeres town-houses og familielejligheder. De afgrænses mod nord og vest med grønne støjskærme, som delvist indbygges i den gamle fabriks facade og skaber overgangen. Boligerne ligger i umiddelbar nærhed af parkeringspladserne.

Mod vest op mod Faaborgvej er der placeret overvejende 2-værelses lejligheder og mindre 3-værelses lejligheder. For at lave mindre bygninger er bygningsdybden gjort smallere. Der opnås herved mindre boliger med meget gode lysforhold. Disse er placeret i nærheden af padelbanerne og det publikumsorienterede erhverv.

Boligerne er tiltænkt seniorer, familier, unge par og singler og vil bestå af familieboliger og town-houses samt mindre overvejende 2-værelses lejligheder samt mindre 3-værelses lejligheder.

Ud mod Faaborgvej skal der etableres et mindre erhvervsareal indeholdende publikumsorienterede funktioner i form af padelklub, café, fitnesscenter, vaskeri samt liberalt erhverv og en mindre butik.


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030