Billund Lufthavn tager snart første spadestik til det nye parkeringshus med 1.250 parkeringspladser. Dermed fordobles antallet af parkeringspladser under tag i lufthavnen, der har over 750.000 parkerende gæster om året.

Allerede fra starten af januar kører de første gravemaskiner i stilling til at grave ud til fundamentet i det nye parkeringshus, der forventes at stå klar sidst i 2020. Parkeringshuset kommer til at have 5 etager med mulighed for senere at udvide med en 6. etage, hvor der også er et tag på øverste niveau. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

– Det er meget populært at kunne holde i nærheden af terminalen, og vores nuværende parkeringshus er altid fuldt booket. Derudover er der mange gæster, der sætter pris på, at deres bil ikke skal holde udenfor i blæst, regn, frost og sne, siger lufthavnens administrerende direktør Jan Hessellund i meddelelsen.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes den 26. marts 2020.

Der ligger flere tanker om yderligere udvikling af parkeringsområdet, når parkeringshuset står færdigt. Der er potentielt tale om at udvide vejene rundt om parkeringspladserne, så der ikke længere bliver flaskehalse på nogle af de steder, der ses i dag. Der skal kort fortalt arbejdes på et bedre flow.

– Der er mange udviklingspunkter på parkerings- og vejområdet. Vi vil blandt andet gerne gå fra at have en ensrettet vej rundt om parkeringspladserne til at have en tosporet vej. På den måde bliver alt trafikken ikke nødvendigvis trukket ind omkring terminalen, hvor der især om sommeren er en flaskehals, udtaler Jan Hessellund.

Det nye parkeringshus er tegnet af Friis & Moltke Architects med Cowi som ingeniør, og det opføres af CG Jensen.

Ifølge JyskeVestkysten får parkeringshuset plads til 1.250 biler. Parkeringspladserne står efter planen klar til brug i sommeren 2020, og parkeringshuset vil koste 100 millioner kr.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne