Det 40.700 kvm store indkøbscenter i Herlev omfatter 16 butikker og 5 restauranter. Nu overtages det af en af verdens største ejendomsinvestorer.

På vegne af fonden European Co-Investment Fund (ECF) har CBRE Investment Management solgt BIG Shopping - ejet i joint venture med Portus Retail Partners - til M&G Real Estate. Parterne ønsker ikke at oplyse prisen på handlen, men Byens Ejendom erfarer, at den ligger på væsentligt over 1 milliard kr.

- Denne transaktion vil trække overskrifter i hele Europa, da det er den største enkeltstående retail park transaktion siden covid-19 pandemiens start. Samtidigt har vi oplevet, at mange investorer vurderer, at de opnår et favorabelt risikojusteret afkast på retail parker, supermarkeder og lignende, idet afkastniveauerne på især boligudlejningsejendomme og logistikejendomme er faldet meget de sidste 18 måneder, udtaler Christian Bro Jansen, Head of Capital Markets, CBRE.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

Det 40.700 kvm store butikscenter åbnede i 2015 og har 24 lejere, hvor 2 supermarkeder og de 2 store elektronikkæder Elgiganten og Power er blandt ankerlejerne.

- BIG er en yderst vigtig del af detaillandskabet i København og vil tilføre M&G et fuldt udlejet aktiv med stærke økonomiske nøgletal. Denne investeringsmulighed har ikke overraskende haft betydelig interesse, og vi forventer, at denne interesse for retail park-markedet fortsætter ind i det nye år, udtaler Chris Gardener, Managing Director, EMEA Retail Investment, CBRE.

Portus Retail fungerede som operatopnel partner for CBRE Investment Management i samarbejde med Capital Investment. CBRE og Accura var rådgivere i forbindelse med salget.

M&G Real Estate blev rådgivet af Bruun & Hjejle, Deloitte, og and Colliers.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter