Arkitektfirmaet BIG-Bjarke Ingels Group rykker ind i Kapselfabrikken i Valby, der er ejet af ejendomsselskabet Dades.

En fascinerende industribygning, der stadig fremstår rå og på mange måder næsten som ved opførslen i 1929 i bedste New Yorker-stil.

New York, Shanghai, Shenzhen, Bordeaux, Kuala Lumpur, Nuuk, Stockholm, Tallinn – den internationale stjernearkitekt Bjarke Ingels og hans i alt 140 ansatte skaber moderne bygninger ud over det meste af verden, men holder fast i at have hovedkvarter i Danmark og flytter 1. oktober 2012 ud i et af byens ældste fabriksanlæg, Kapselfabrikken i Valby.

”Vi har set stort set alt hvad der var at se på i byen og var alle helt solgt da vi trådte ind i den store kapselfabrik. Hvor vi næsten altid har brugt en formue på at fjerne det fedtlag af såkaldte forbedringer som skjulte de rå rammer, kan vi her flytte lige ind i en velholdt industriel katedral med 12 meter til loftet”, fortæller den 37-årige kreative direktør, Bjarke Ingels, begejstret om det nye hovedkvarter.

Bygningen var i mange år domicil for Dansk Pressefabrik, en egentlig kapselfabrik der producerede kapsler til øl, sodavand og mælkeflasker. 90 af BIGs ansatte rykker ud i den 1.693 kvm store fabriksbygning.

Afdelingsdirektør i Datea, Thorkild Aas, har oplevet mange spændende lejemål i sit arbejdsliv, men Kapselfabrikken er ekstra særlig, fortæller han:

”Lejemålet fremstår i en rå New Yorker-stil med kæmpestore sprossede vinduer og med en fantastisk højde til loftet. I en del af hallen er der fx 12 meter op, jeg tror det passer perfekt til udviklingen af netop BIGs kreative byggeidéer”, siger Thorkild Aas.

Det er en særlig scenografi, man mødes med, når man træder indenfor i Kapselfabrikken; lyst og rummeligt og med de enestående lokalers gamle råhed, som et an-derledes modspil til al ny, moderne elegance.

”Derude kan man blande det rå med det nye og raffinerede, og jeg føler, at Valby er ved at blive et in-sted i København, dét har BIG også fornemmet, og Kapselfabrik-ken er perfekt til at blive omdannet til en kreativ fabrik i verdensklasse”, mener Thorkild Aas.

BIG har - som altid - en idé med netop at vælge Kapselfabrikken: ”Rå rammer hvor man kan tabe en hammer på gulvet uden at det gør noget – med højt til loftet – i ordets egentlige betydning – giver maksimale udfoldelsesmulighe-der. Vi var solgte da vi regnede ud, at vi kunne bygge en 1:50 model af vores seneste projekt for en del af Rockefeller-familien. Et 588 meter højt landmark i Kina – midt i hallen – en model på 1.176 cm. Hvad mere har man så brug for?” siger Bjarke In-gels, BIG.

Andre lejere i Kapselfabrikken er designvirksomheder indenfor mode og møbler, fotogra-fer, reklamebureauer, film- og produktionsselskaber.

NB - den 21. februar 2013 afholder ByensEjendom en konference om "Kontormarkedets udvikling 2014 - 2020".


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder