Københavns Kommune har overtaget det 26.000 kvm store kontorbygningkompleks på Borups Alle 177 i Københavns Nordvest-kvarter. Sælgeren er ATP Ejendomme.

Ejendommen, der blev opført i 1991, består af 6 sammenhængende bygninger og var oprindeligt hovedkontor for revisionsfirmaet KPMG. I 2014 blev den overtaget af ATP Ejendomme, der sidenhen har udlejet den til Københavns Kommune. Prisen blev 317,5 millioner kr.

Da lejeaftalen stod til at udløbe i foråret 2024. besluttede Københavns Kommune at overtage ejendommen frem for at forlænge lejeaftalen.

"Vi har været glade for Københavns Kommune som kunde og lejer af ejendommen, men har også lyttet til deres ønske om at blive herre i eget hus. Derfor har vi også arbejdet på at finde en løsning, som både lever op til deres ønsker og til vores krav om en acceptabel afslutning på vores ejerskab af ejendommen”, siger adm. direktør i ATP Ejendomme Martin Vang Hansen.

Hos Københavns Kommune er man også glade for, at det er lykkedes at nå til enighed med ATP Ejendomme om at overtage kontorejendommen og dermed muligheden for at blive boende i bygningen.

”Vi er meget tilfredse med, at handlen nu er gået igennem, og jeg vil gerne takke ATP for et godt forløb. Det er en del af vores strategi om at eje fremfor at leje, når det giver økonomisk mening. Med købet af ejendommen ved Fuglebakken vil kommunen bl.a. få en stor besparelse på husleje, som hvert år vil frigive servicemidler til velfærd”, siger Rasmus Vanggaard Knudsen, direktør i Københavns Ejendomme.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS