Københavns Kommune har kåret vinderne af en idékonkurrence om en kultur- eller fritidsfunktion på Papirøen. Nu forberedes en arkitektkonkurrence omkring udviklingen af Papirøen, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads byudvikles.

Københavns Kommune efterspørger en ny kultur- eller fritidsfunktion på Christiansholm - bedre kendt som Papirøen. Derfor udskrev kommunen en idékonkurrence om udviklingen af den 23.400 kvm store ø, og nu er vinderen fundet. Kommunen modtog i alt 160 forslag fra københavnerne. Heraf har man udvalgt 5 forslag, der skal arbejdes videre med.

- Det har været en fornøjelse at opleve så mange københavnere engagere sig i at udvikle ideer til et nyt spændende sted på Papirøen. Et sted, som alle kan få glæde af, og som kan styrke hele Københavns Havn, siger overborgmester Frank Jensen.

NB! Udvikling af byrum - idé, eksekvering og perspektiver. Konferencen afholdes d. 10. september 2015.

De 5 vinderforslag skal nu tjene til inspiration til den videre udvikling af den nye kultur- og fritidsfunktion. Funktionen skal etableres som del af det nye bykvarter på Christiansholm, som skal ses i sammenhæng med udviklingen af områderne på Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads.

- Københavnerne har sendt et meget klart signal om, at vi skal udnytte Papirøens rekreative potentiale og unikke placering ved havnen maksimalt i den fremtidige udvikling af området. Idekonkurrencen er kun første skridt i udviklingen af området, og jeg ser frem til en fortsat god dialog med københavnerne i forbindelse med udarbejdelsen af en ny lokalplan for Papirøen, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Udviklingen sker som led i Københavns Kommunes overordnede vision for Københavns Havn fra 2013, som blandt andet handler om at få flere aktiviteter i havnen, bedre adgang til vandet for københavnerne og bedre ruter og forbindelser på tværs af havnen.  Der vil nu blive igangsat en proces hvor Københavns Kommune går i dialog med mulige interessenter og fonde for at komme tættere på en beslutning for, hvad den ny kultur- og fritidsfunktion på Christiansholm skal indeholde.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2015-2025. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2015.

Samtidig med den nye kultur- eller fritidsfunktion skal området omkring Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads byudvikles i samarbejde mellem kommunen, grundejerne i området og københavnerne. Derfor har Københavns Kommune udover idékonkurrencen afholdt en indledende høring, hvor borgere, lokaludvalg og interessenter er kommet med ideer til, hvordan de 4 delområder og området som helhed skal udvikles. Høringen fandt sted fra d. 2. marts til 7. april 2015.

I kølvandet på høringen udarbejdes en startredegørelse, som bliver politisk behandlet i juni 2015. By og Havn udskriver en arkitektkonkurrence, som løber fra juni til september 2015, og herefter vil der bliver udarbejdet en lokalplan.

Grønlandske Handels Plads ejes af Styrelsen for Slotte- og Kulturejendomme, Arsenaløen af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, mens Dokøen ejes af A.P.Møller Fonden og Papirøen af By & Havn.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS