18 etagers udvidelse af forskerpark i Aarhus er afleveret og snart klar til åbning.

Forskerparken Incubas nye udviklingsmiljø står klar. Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A.Enggaard står med arkitektfirmaet Adept og ingeniørvirksomheden Cowi bag opførelsen af det nye vartegn for it-byen og har overdraget nøglerne til den 18-etagers høje bygning til Incuba, der snart vil åbne dørene for husets første virksomheder. Overdragelsen blev onsdag eftermiddag fejret ved en ceremoni i de
nye bygninger.

Incuba Next, som udvidelsen af Incubas eksisterende forskerpark i Katrinebjergkvarteret kaldes, løfter Incubas samlede antal kvadratmeter fra 13.500 til hele 35.500 og tilfører konkret IIncuba yderligere 1.200 kontorpladser. Incuba Next er opført efter den anerkendte DGNB Guld-standard, og derudover er der i materialevalget prioriteret kvalitetsløsninger udover det sædvanlige for tilsvarende byggerier.

- Med Incuba Next tager vi endnu et stort skridt mod fortsat at skabe de optimale rammer for vækstorienterede teknologi og software-virksomheder. Tilbygningen er ikke blot en fysisk udvidelse af vores kapacitet, men en strategisk investering i fremtiden, hvor vi kan tilbyde helt fantastiske rammer og faciliteter, der matcher virksomhedernes ambitioner. Vi er stolte af det stærke samarbejde, der har gjort det
muligt at skabe et udviklingsmiljø i verdensklasse, som vi glæder os til at byde de første virksomheder velkommen i, forklarer Claus Svane Director of Real Estate, Lettings and Facilities" interim Cadm. direktør i Incuba.

Også hos A. Enggaard glæder man sig over projektet, som har været ganske særligt ifølge afdelingschef Jens Skinnebach:

- Vi er stolte over at have bidraget til en af landets mest innovative forskerparker med dette imponerende byggeri. Det er et projekt, vi altid vil huske tilbage på, både på grund af et helt eminent samarbejde med Incuba og de store ambitioner bag. Det har givet os mulighed for at kæle for hver detalje og arbejde med materialer af absolut højeste kvalitet samt ikke mindst været med til at sikre den aftalte økonomi og
aflevering til den aftalte tid, siger Jens Skinnebach.

De første virksomheder rykker ind i oktober

Det nye innovative fyrtårn er skræddersyet til at huse scaleups med internationalt vækstpotentiale, softwarevirksomheder og udviklingsteams fra førende teknologi-mastodonter. Bygningen rummer en række attraktive fællesfaciliteter i form af tagterrasser med udsigt over hele bugten, loungeområder, bistro, deli og konferencelokaler samt en 4.000 kvm stor parkeringskælder.

Allerede i løbet af oktober rykker de første virksomheder så småt ind i de nye lokaler. Det gælder blandt andre softwarevirksomheden Kvantify, der ser frem til at blive en del af det innovative miljø:

- Økosystemet i Incuba har en rigtig stor betydning for os, og vi har virkelig været glade for at have den tætte kontakt til andre virksomheder - både dem, der er samme sted som os, og dem som er lidt længere fremme i processen med at vokse som selskab, og vi kan lære af dem alle. Derfor ser både jeg, mine medstiftere og vores medarbejdere frem til at flytte ind i Incuba Nexts lækre lokaler, hvor vi fortsat vil være
en del af det software-økosystem, som arbejder på fremtidens teknologier, siger Nikolaj Zinner, co-founder CQO i Kvantify Foruden Kvantify har blandt andre Partisia, Scalgo, STMicroelectronics og Coana også meldt deres ankomst.

Den officielle åbning af Incuba Next finder sted den 21. november 2024.

 


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.