I går den 21. juni 2024 var der rejsegilde på det 114 m høje business tower Akson på Sydhavnen, der skal danne rammen om arbejdslivet for ca. 1.900 medarbejdere.

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har den aktuelt næsthøjeste bygning i Aarhus med et areal på 37.000 kvm rundet endnu en vigtig milepæl.

Akson bliver en væsentlig del af den nye erhvervs- og kulturbydel Sydhavnskvarteret. En bydel, der udvikler sig med hastige skridt i disse år.


Bag opførelsen af Akson samt størstedelen af Sydhavnskvarteret står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, og parterne kan glæde sig over, at den nye kontorbygning er omgærdet af stor interesse fra erhvervslivet.

Akson ventes at stå klar til indflytning 1. august 2025, og alle kontoretager er udlejet til virksomhederne Kromann Reumert, AART, Clearwatcher og Hildebrandt & Brandi, BioMar, Danske Commodities, Innovationsfonden og Niras.

- Det er fantastisk, at vi nu er et skridt nærmere at kunne se de kommende lejere tage Akson i brug. Akson har fra starten været omgærdet af en meget stor interesse, og det vidner jo både om, at vi har skabt et koncept, der er attraktivt, men i høj grad også om at virksomhederne kan se sig selv i visionerne for hele Sydhavnskvarteret, der bliver et dynamisk samlingspunkt for erhverv, kunst og kultur, siger salgs- og
udviklingschef i A. Enggaard, Peter Thorsgaard.

Akson certificeres med DGNB-Guld-standard.

Sydhavnskvarteret vil foruden Akson i fremtiden udgøres af blandt andet de to hoteller Guldsmeden Hotels og Moxy samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA, Lifestyle & Design Cluster samt en række kulturelle aktører, der allerede i dag er forankret i Sydhavnen.

Næste markante milepæl er grundstensnedlæggelse på bygningen, der skal huse Guldsmeden Hotels. Det sker på den anden side af sommerferien.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.