Bygninger i Marseliskvarteret, Fredensvang og Langenæs er vurderet: 1.107 bygninger er bevaringsværdige.

Aarhus Kommune har vurderet2.278 bygninger. 1.107 bygninger Marseliskvarteret, Fredensvang og Langenæs, og 1.107 er vurderet til at være bevaringsværdige.

- Der er ingen tvivl om, at andelen af bevaringsværdige bygninger i de tre områder er ekstraordinær høj. Her finder vi mange historiske og detaljerige huse, og så har nogle af de kendte arkitekter som Hack Kampmann og Thorkild Møller sat deres tydelige præg på Aarhus netop her, hvor de selv har boet og tegnet huse. Og det fortæller mig, at vi her har tre helt særlige områder, vi skal gøre en særlig indsats for at passe på, når vi udvikler Aarhus, udtaler Nicolaj Bang (K), rådmand, Teknik og Miljø.

JYLLAND: Træ - det bæredygtige byggemateriale. Konferencen afholdes i Aarhus den 30. maj 2024.

Teknik og Miljø er i gang med at vurdere eller genvurdere knap 41.000 bygninger, der er opført før 1970. Arbejdet skal munde ud i et udvidet og opdateret register over alle kommunens bevaringsværdige bygninger. Vurderingerne er et vigtigt redskab, når Aarhus i fremtidens skal udvikle sig samtidig med byens kulturarv- og historie bevares.

Det opdaterede register over bevaringsværdige bygninger vil blandt andet indgå, når Teknik og Miljø udvikler helheds- og udviklingsplaner, ligesom det vil indgå i konkret lokalplanlægning og byggesagsbehandling.

Teknik og Miljø forventer, at vurderingsarbejdet er færdigt inden udgangen af 2025.

Fakta

I denne omgang er der vurderet i alt 2.278 bygninger. 1.107 bygninger er vurderet bevaringsværdige. Det svarer til, at 48  procent af bygningerne er bevaringsværdige.

Værdierne fordeler sig således:

Bevaringsværdi 1: 6 bygninger

Bevaringsværdi 2: 56 bygninger

Bevaringsværdi 3: 282 bygninger

Bevaringsværdi 4: 763 bygninger


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne