Siden 2011 er antallet af hotelgæster i Aarhus nærmest steget eksplosivt – nemlig med 65 procent. I løbet af 2016 var antallet af hotelgæster i Aarhus således nået op over 818.000. Og i år ventes tallet at nå nye højder.

En sammenligning med hovedstæder og nummer to byer i Danmark, Sverige, Norge og Finland viser, at Aarhus kan kalde sig nordisk mester i hotelvækst i alle årene siden 2011. Til sammenligning har væksten i København og Malmø været på 43 procent, mens Bergen er steget med 21 procent siden 2011.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser KURSUS. Kurset afholdes d. 28. september 2017.

- Den markante vækst i hotelovernatninger er resultatet af en bevidst strategi for at kunne udfolde byens potentiale som mål for både privat- og erhvervsturisme. Siden 2011 er der skabt mulighed for at opføre en række store nye hoteller, og det har styrket byens position som et attraktivt rejsemål markant. Indvielsen af det nye Wakeup Aarhus understreger i høj grad den positive udvikling, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Det nye Wakeup hotel i Aarhus åbnede den 21. juni 2017 med 315 værelser samt morgenmadsrestaurant på hjørnet af M.P. Bruuns Gade og Jægergårdsgade i den tidligere Aarhus Olie A/S´s hovedkontor.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 7. september 2017.

- Vi er rigtig glade for nu at være solidt placeret på det aarhusianske marked, som vi vurderer til at være i stadig vækst fremadrettet. Aarhus og Østjylland er et meget attraktivt rejsemål, og vi glæder os over, at vi nu er en del af det stærke hold, der tager sig godt af byens danske og udenlandske gæster i Aarhus, siger Dorte Krak, administrerende direktør i Arp-Hansen Group.

Direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen, forventer, at antallet af hotelovernatninger i Aarhus sætter ny rekord i 2017 i forbindelse med kulturhovedstaden og at væksten fortsætter i de kommende år.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

- Aarhus har i forbindelse med kulturhovedstaden fået utrolig flot national og international omtale og opmærksomhed, som i årene fremover vil resultere i flere turister. Derudover styrker Aarhus i disse år sin position
som konferencedestination, hvilket også vil bidrage til flere gæster i byens hotelsenge, siger Peer H. Kristensen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse