Byrådet i Aarhus har godkendt salget af arealet i Sydhavnskvarteret til A. Enggaard, hvor et kommende parkeringshus skal ligge.

Der er fart på udviklingen af Aarhus’ nye erhvervsområde, Sydhavnskvarteret, og i går rykkede områdets parkeringshus et skridt tættere på med salget af arealet til A. Enggaard på baggrund af et offentligt udbud.

Stigende priser på byggematerialer har medført, at parkeringshuset er blevet tilpasset, men det skal fortsat være en aktiv del af bylivet i det nye bykvarter. Teknik- og Miljørådmand, Nicolaj Bang har sikret, at huset vil spille en aktiv rolle i livet i kvarteret og skabe forbindelse til Kulbroen.

Forslaget til lokalplanen for parkeringshuset var i offentlig høring i 2023. Sidenhen har det været nødvendigt at tilpasse projektet på grund af store stigninger på byggematerialer som f.eks. stål og beton.

”Det har været vigtigt for mig, at vi har bibeholdt parkeringshuset som mere end blot et sted, man kan parkere. Det skal understøtte det byliv, vi gerne vil have i området, samtidig med at det skal passe ind i områdets urbane og kreative stemning,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

Det tilbudte forslag lægger op til, at parkeringshuset udføres i cortenstål, der med sit industrielle udtryk passer til mange af de eksisterende bebyggelser, der er opført i røde tegl. Parkeringshuset får trappeforløb og terrasser på sydsiden af huset i samme højde som Kulbroen, der vil understøtte forbindelserne i området og bylivet. Stueetagen vil have flere udadvendte funktioner til gavn for områdets brugere.

Selve parkeringshuset er opdelt i 2 separate bygninger på hver sin side af jernbanesporet, der forbindes via en vej under Havnesporet. Gående kan benytte gangbroen over jernbanen. Huset vil rumme 772 parkeringspladser og 200 cykelparkeringspladser.

Det nye forslag kræver, at lokalplanen justeres på grund af projektændringerne. Derfor kommer forslaget inden længe i en ny offentlig høring.

Kulbroen er den kommende gangforbindelse på det gamle kulkranspor, der forbinder havneområdet med midtbyen. Det sker via en bro over Spanien, der giver adgang til Frederiks Plads og Aarhus Hovedbanegård


Ny udbudslov KURSUS

Afholdes 29. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.45

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS