Bitten & Mads Clausens Fond har sammen med A. Enggaard købt yderligere en af de ledige grunde i Byens Havn. Det drejer sig om et grundstykke ved Videnshuset, der har været udbudt under navnet Kontor B.

Inden for de kommende år vil Bitten & Mads Clausens Fond sammen med A. Enggaard føje yderligere 3.000 kvm kontorareal til Byens Havn i tråd med Frank Gehrys masterplan for området. I forbindelse med designarbejdet for Byens Havn tegnede Schmidt Hammer Lassen et forslag til byggeriet på grunden, og det er dette projekt der arbejdes videre på i forhold til arkitektur og dimensioner.

Planerne for den nyindkøbte grund betyder, at der også i de kommende år vil være byggeaktivitet langs havnen. Af hensyn til de kommende hotelgæster i Alsik er det besluttet, at pæleramningen udføres i begyndelsen af 2019. Dermed er den mest larmende aktivitet overstået inden hotellet åbner den 6. maj.

NB! Kontorudvikling: Kontorer i det digitaliserede arbejdsmarked. Konferencen afholdes d. 18. juni 2019.

Ved årsskiftet 2018 etablerede A. Enggaard nyt kontor i Region Syd, med kontor i Fredericia. Det var blandt andet med henblik på at gøre sig mere synlige i det sydlige Danmark.

- Vi glæder os over det gode samarbejde, som vi gennem tidligere projekter har opbygget med Bitten & Mads Clausens Fond, og som vi nu får mulighed for at fortsætte på havnefronten i Sønderborg. A. Enggaard A/S har stået bag byggeriet af Videnshuset, der stod færdigt i 2013, og vi afleverer i foråret 2019 Alsik hotel og Spa. Begge byggerier ligger på Byens Havn, og det er glædeligt at vi nu kan bidrage til den fortsatte udvidelse af bydelen, via et spændende kontorbyggeri i tilknytning til Videnshuset.

Opførelsen af det nye kontorbyggeri påbegyndes i 2019 og forventes at stå færdig i 2020. Med grundkøbet på plads går investorerne videre med udarbejdelse af forprojekt med i det oprindelige ideoplæg fra Schmidt Hammer Lassen.

Fra idéen om en ny bydel på den gamle industrihavn blev født, har der været arbejdet fokuseret med projektet, og allerede i begyndelsen af 2016 var 75 procent af arealerne på havnen enten bebygget eller ved at blive bebygget. Nu resterer der kun 4 bolig-projekter inden for Frank Gehry’s masterplan. Der er tale om 1-2 boligkomplekser med lejligheder i op til 14 etager, et boligprojekt med 7 boliger tegnet af BIG, og en boligblok (Bolig B) med plads til 30 boliger, som C. F. Møllers har udarbejdet skitser til.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter