5 udvalgte teams går videre i processen om at blive kurator i af Den danske Pavillon på den 20. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2027.

På vegne af Kulturministeriet har Dansk Arkitektur Center, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og den filantropiske forening Realdania efterspurgt idéer til kuratering af det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på den 20. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2027.

Repræsentanter for ovenstående aktører udgør arkitekturbiennalens styregruppe og jury. I alt deltog 36 kvalificerede teams med meget forskellige forslag, der er individuelt vurderet af hele styregruppen. Juryen har udvalgt 5 teams til at gå videre til næste fase.

Juryen har i udvælgelsen af de fem kuratorkandidater tilstræbt, at de udvalgte idéer repræsenterer den brede arkitekturforståelse, som det samlede ansøgerfelt har afspejlet.

Følgende kandidater er blevet udvalgt til anden fase af Open Call:

Frederik Mads Svendsen og Marion De Saint Blanquat, arkitekter, partnere ved Studio Coquille, i samarbejde med Ellen Braae, Mikkel Møller
Roesdahl og Taryn Cullen Humphrey.

Dominique Hauderowicz og Kristian Ly Serena, arkitekter, partnere ved dominique + serena, i samarbejde med Urszula Kozminska, Line Kjær
Frederiksen, Anne Meisner, Karl-Martin Buch Frederiksen, Margarida Waco, Mette Mechlenborg og Martin de Thurah.

Adept og Arkitekter uden Grænser i samarbejde med Niels Bjørn.

Line Nørskov Davenport, udstillingsdirektør på Utzon Center, i samarbejde med Office Kim Lenschow, Johansen Skovsted Arkitekter og Wang & 
Söderström.

Karen Kjaergaard, kurator og udstillingsansvarlig på Arkitektskolen Aarhus, samt team.

De 5 kandidater deltager i de kommende måneder i et honoreret, parallelt udviklingsforløb, der afsluttes med en præsentation for juryen. Herefter vælges den endelige kurator for det officielle danske bidrag til den 20. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2027. Valg af kurator offentliggøres i september 2024.

Danmark har siden 1932 haft sin nationale pavillon beliggende i Giardini Pubblici parken i Venedig. Det giver enestående mulighed for at præsentere dansk bygningsarkitektur, byudvikling og landskabsarkitektur med international gennemslagskraft.

Hver andet år besøger omkring 300.000 kulturgæster og fagfolk verdens største og mest anerkendte arkitekturudstilling - Arkitekturbiennalen i Venedig.

Læs mere om Arkitekturbiennalen 2027: https://dac.dk/udstillinger/arkitekturbiennale-2027/


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS