3XN har vundet en international, inviteret konkurrence om at tegne Chungnam Art Center i Sydkorea.

3XN GXN med Siaplan og MDA er blevet kåret som vinderteamet i den internationale, inviterede konkurrence om at designe Chungnam Art Center i Sydkorea. Det skriver 3XN i en pressemeddelelse.

Visionen for scenekunstcenteret forener et globalt designperspektiv med lokal viden og erfaring.

Chungnam Art Precinct ligger mellem det voksende distrikt Naepo New Town og Yongbongsan-bjergene, en lille bjergkæde sydvest for stedet, der er fyldt med populære vandrestier og udsigtspunkter. Bjergene danner bagtæppe for området, der i sig selv er et vidtstrakt parklandskab med scenekunstcenteret, bibliotek og kunstmuseum (som UN Studio vandt konkurrencen om i 2021).

"Det var vigtigt, at bygningen forholdt sig direkte til sin umiddelbare kontekst, som man kan se ved, at den vender ud mod ankomsten, men også mod de omkringliggende bjerge og landskabet. Det er en bygning, der trækker besøgende ind, samtidig med at den giver en fantastisk udsigt udad, så bjergene kan fungere som en indvendig forhøjning så at sige," forklarer Fred Holt, partner og direktør for 3XN Australia.

"Den vigtigste inspiration til vores design kommer fra bevægelse. Chungnam Art Center bliver et sted, der er lige så levende og udtryksfuldt som den kunst, det kommer til at huse," siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN GXN. "Vi er begejstrede for at være blevet udvalgt til dette projekt, der skal give provinsen Chungcheongnam-do et sted, hvor alle kan opleve kunsten og også selv tage del i den."

Bygningen forventes færdigbygget i 2028/2029.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS