Københavns Kommune og Realdania ejer hver halvdelen af aktierne i arenaselskabet, der har opført og ejer Royal Arenapå Amager. Ejerne ønsker nu ejendomme på 30.000 kvm.  

- Royal Arena er et godt eksempel på, hvordan et kommunalt-filantropisk partnerskab kan bane vejen for projekter, som ellers er svære at få realiseret. I dag tiltrækker Royal Arena med stor succes internationale kulturevents, idræt og musik i absolut verdensklasse til København. Sådan skal det også være fremover, men da arenaens succes ikke længere afhænger af vores ejerskab, sættes aktierne til salg - så de realiserede midler kan gavne andre steder,” siger overborgmester Lars Weiss.

Det har aldrig været meningen, at kommunen eller den filantropiske forening Realdania skulle fortsætte som ejere af Royal Arena. Da Københavns Kommune og Realdania i sin tid gik sammen om at få etableret en multiarena i København, blev det aftalt, at de tidligst måtte sælge deres aktier den 1. februar 2022. Realdania og kommunen er enige om at sælge aktierne nu, hvor Royal Arenas fortsatte succes ikke er knyttet til kommunens og Realdanias fortsatte ejerskab. 

Salget af Royal Arena vil ikke få betydning for publikum: Danish Venue Enterprise har i dag ansvar for driften og udlejningen af Royal Arena til koncerter, sport og events, og det vil de fortsætte med indtil den 1. december 2046.

Lejekontrakten mellem arenaselskabet og driftsoperatøren er indgået med en løbetid på 30 år, og den fortsætter uændret efter salget.

Fakta

Royal Arena blev etableret i 2017.  

Royal Arena er opført af Arena CPHX, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent. Den samlede anlægspris for Royal Arena udgjorde 1,4 milliarder kr.

Københavns Kommune og Realdania har hver indskudt 325 millioner kr. som kapital i Arena CPHX. kr. til opførelsen af arenaen. Resten af anlægssummen er lånefinansieret.

Kontakt vedr. salget

Alle henvendelser vedrørende Københavns Kommunes og Realdanias salg af aktier i arenaselskabet skal rettes til advokat Andreas Christensen, Advokatfirmaet Horten.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS