Ved Flegmade i Vejle er 138 nye lejeboliger skudt op. PensionDanmark er bygherre mens Nordstern er entreprenør.

Ved Flegmade i Vejle er 138 nye lejeboliger skudt op. Byggeriet er præcertificeret til DGNB Guld, og opført med et stort fokus på langtidsholdbare materialer. Byggeprocessen har været præget af god dialog med PensionDanmark som bygherre og Vejle Kommune, og byggeriet afleveres planmæssigt i starten af oktober.

Boligerne er en del af Vejle Kommunes helhedsplan for området, som tidligere var et industrikvarter. Nu er de gamle engrosvirksomheder og lagerhaller skiftet ud med nye, moderne boliger samt erhvervslejemål og dagligvarebutikker.

Boligbyggeriet ved Flegmade er udviklet og opført af Nordstern. Byggeriet består af tre bygninger i fem til seks etager, hvor lejlighederne varierer i størrelser fra 45-110 kvm. Derudover opføres en dagligvarebutik på 1.200 kvm og et mindre erhvervslejemål på omkring 104 kvm. Facaden udføres som skalmuret med stedvise murværksdetaljer og forskudte facader.

Hos Nordstern er man ikke i tvivl om, at byggeriet bidrager positivt til det nye område ved Flegmade og er med til at give hele Vejle et løft.

”Området er et tidligere industriområde, som nu fornyes til fordel for Vejle. Vi er med til at omdanne et område med engrosbutikker til moderne boliger med tilhørende grønne anlæg, et stort orangeri og en grøn taghave. Vi har tidligere erfaring med at udnytte byens arealer på den her måde, og det er en udvikling, vi kun ser mere af i fremtiden,” fortæller Lars Sørensen Kildemoes, projektchef hos Nordstern.

Projektet forventes at opnå DGNB Guld-certificering, og gennem hele udviklingsfasen og byggefasen er der arbejdet med tiltag som genbrug af træ og nøje udvalgte materialer, som har lav klimapåvirkning og lang levetid.

”At bygge bæredygtigt er en del af vores DNA. Vi vil gerne udvikle og opføre denne her slags boliger, som er lavet med langtidsholdbare løsninger og gode materialer. Projektet er også udviklet med henblik på at kunne rumme flere forskellige familiekonstellationer og en divers
beboersammensætning. Derfor varierer boligernes areal meget, og der er plads til både store og små,” forklarer Lars Sørensen Kildemoes.
Under hele byggeprocessen har Nordstern løbende haft dialog med de involverede underentreprenører og aktivt sørget for, at der blev tilvalgt bæredygtige løsninger med lav miljøbelastning.

Godt samarbejde og aflevering til tiden

Byggeriet er blevet gennemført i tæt samarbejde med bygherre PensionDanmark og Vejle Kommune. Samarbejdet har været præget af åben dialog og en fælles løsningsorienteret tilgang. "Vi har haft en god dialog med både bygherre, Vejle Kommune og de involverede
underleverandører, som alle har været med til i at sikre, at vi kan aflevere et flot og bæredygtigt byggeri til tiden," slutter Lars Sørensen Kildemoes.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.