Et team bestående af Aart Architects, Expology og Rambøll er blevet udvalgt blandt 20 hold og skal nu gøre Esbjerg Museum til et centralt punkt i byen for både borgere og turister.

Aart Architects har i samarbejde med Expology og Rambøll vundet konkurrencen om at revitalisere Esbjerg Museum, så museet kommer til at fremstå som et ikon for byens historie og kulturliv. Visionen er at puste nyt liv i museet, så det bliver en central aktør for både borgere og turister.
 
- Vi er glade for den tillid, som Sydvestjyske Museer viser os. Det er en spændende og krævende opgave, hvor det gælder om at udvikle et fremsynet idéprojekt, der gør det muligt at rejse penge og gentænke museets indhold, udstillinger og aktiviteter, udtaler Torben Skovbjerg Larsen, CEO og partner i Aart Architects.
 
- Vi er glade for, at processen for alvor er skudt i gang, og har store forventninger til samarbejdet. Vi vil fuldstændig gentænke museets profil og både mentalt og fysisk starte helt forfra, så museet med sin centrale placering kommer til også at spille en central rolle i forhold til en bred vifte af aktører, supplerer Flemming Just, direktør for Sydvestjyske Museer.
 
20 teams ansøgte om at deltage i konkurrencen, hvoraf tre teams blev udvalgt til at afgive tilbud om idéprojektet til fremtidens Esbjerg Museum. Idéprojektet er en del af projektet ”Destination Sydvestjylland: Samarbejdsformer for succes” og er medfinansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling samt Vækstforum i Region Syddanmark. Første skridt i den videre proces er allerede taget, da der i mandags blev afholdt en stor opstartsworkshop med deltagere fra Esbjergs kultur- og erhvervsliv.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Nye regler for EU udbud. Konferencen afholdes d. 24. april 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Byudvikling for milliarder i Danske vækstbyer 2015-2025. Konferencen afholdes d. 22. maj 2014


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse