Vurderingsstyrelsen har netop rundet en vigtig milepæl og sendt ejendomsvurdering nummer 1 million ud. Der skal i alt udsendes 1,7 millioner vurderinger. For boligejerne betyder det, at de kan klage over deres vurdering – det har kun 0,3 procent af boligejerne indtil nu gjort.

- Boligejernes tålmodighed har været sat på en hård prøve de senere år. Når man implementerer et så omfattende nyt it-system, som vurderingssystemet er, så vil der i de første år opstå både udfordringer og forsinkelser, siger direktør i Vurderingsstyrelsen Anne-Sofie Jensen.

De endelige 2020-vurderinger er vigtige, fordi der efter mere end 10 år med fravær af offentlige ejendomsvurderinger nu foreligger et grundlag for boligskatterne.

De endelige 2020-vurderinger bygger på et omfattende datasæt, hvor boligejerne selv har været med til at indberette oplysningerne om deres bolig blandt andet i BBR.  

Samtidig medfører de nye vurderinger, at boligejerne får tilbagebetalt for meget indbetalt boligskat for perioden 2011-2020. Dermed lukker 2020-vurderingerne et langt kapitel i hele boligskatteomlægningen. 


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.