En rapport er under udarbejdelse om mulighederne for endnu en ny letbanestrækning i Hovedstaden. Letbanestrækningen, der skal forbinde Vestegnen og Københavns Lufthavn, menes at kunne få en kundebasis på 13-24.000 pendlere om dagen. Rapporten udarbejdes af COWI og forventes færdig omkring udgangen af 2013.

Op til 24.000 pendlere kan få gavn af en letbane til Københavns Lufthavn, viser en foreløbig analyse fra COWI, som regionsrådet i Region Hovedstaden har bestilt. COWI anslår at strækningen, der skal forbinde Vestegnen og Københavns Lufthavn, vil koste 1,5 milliarder kr. og et flertal i regionsrådet ønsker nu en større analyse sat i gang.

Samtidig er det forventningen hos regionen, at en letbane til lufthavnen kan gøre det lettere for regionens borgere at tage jobs på tværs af regionen. Derfor ønsker et flertal i regionsrådet nu at gennemføre den mere gennemgående analyse af de forskellige muligheder for at forbinde Københavns Lufthavn med Vestegnen.

- I en international metropol som vores er vi nødt til at sikre effektiv, hurtig og miljørigtig transport mellem vigtige knudepunkter som Københavns Vestegn og lufthavnen. Alt for mange borgere har i dag svært ved at komme rundt i regionen. Det betyder bilkøer, forurening og ventetid, fortæller Regionsrådsformand og Socialdemokrat Vibeke Storm Rasmussen om engagementet bag idéen om en endnu en ny letbanestrækning. Det er hensigten, at et endeligt forslag til lufthavnsforbindelsen skal tænkes sammen med den allerede planlagte letbane langs Ring 3 samt det øvrige bus- og tognet i regionen.

Den bestilte letbaneanalyse skal undersøge potentialet i forskellige letbanelinjeføringer mellem Vestegnen og lufthavnen: Det ene forslag er en nordgående rute mellem Glostrup og lufthavnen, som kan samle passagerer op i bl.a. Hvidovre, Ny Ellebjerg og ved Bella Centret. Det andet forslag er en sydgående rute fra Glostrup over Avedøre Holme, Ørestad St., Løjtegårdsvej og videre til lufthavnen.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Offentlige-private partnerskaber: Hvor er pengene? Konferencen afholdes d. 5. september 2013

NB! ByensEjendom afholder konferencen: AB92 og ABT93: Rettigheder og pligter for entreprenører og bygherrer (Aarhus). Konferencen afholdes d. 26. september 2013


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.