Henning Larsens har tegnet Visas nye Market Support Center i San Fracisco. Bygnigen har nu taget sin endelige form.

Det 13-etagers tårn er en af fire bygninger i fase et af Mission Rock- kvarteret. Visa-bygningen er et arkitektonisk midtpunkt, der etablerer kvarteret som et nyt sted at arbejde, lege og bo.

Udformningen af byggeriet er inspireret af basaltklippeformationen i Californiens Devils Postpile i Yosemite National Park.

Mission Rock forvandler 113.300 kvm af San Franciscos sydlige havnefront og er et nyt kvarter for byen. Et offentlig-privat partnerskab mellem Tishman Speyer, San Francisco Giants og havnen i San Francisco, udviklingen med blandet brug etablerer en ny ramme for borgernes liv; tidligere industriland genoplives som hjemsted for et boligsamfund, innovative arbejdspladser, lokale producenter, skabere og skabere, butikker og caféer og sociale faciliteter.

Visa Market Support Center har en hvid, robust facetteret facade, som fremhæves af terrasser, der stiger op fra bygningens base, og som visuelt strækker sig nærliggende China Basin Park, en ny 50.000 kvm stor offentlig park af Scape, som åbnede i april 2024.

"Med inspiration fra de geologiske formationer i Californiens Yosemite National Park, destillerer vores design disse påvirkninger til en 'nabolagsskala' ved at skære massevolumen ind i mindre bugter, hvilket fremkalder den mindre skala og charme i San Franciscos traditionelle kvarterer. Den facetslebne udskårne hvide præfabrikerede facade fanger lys- og skyggespillet i løbet af dagen og præger bygningen med et konstant skiftende udseende, der passer til stedet på den nye havnefront." sagde Daniel Baumann, partner og designdirektør, Henning Larsen

Fra gadeniveau skaber den udskårne masse et dynamisk, varieret udseende, der minder om San Franciscos berømte topografi. Beliggende på Toni Stone Crossing fremstår Visa-campus som en detaljeret klippeflade, en dynamisk masse af stablede blokke og lodrette skær. Selve tårnet rejser sig fra en mesa på femte sal, kronet med vindbeskyttede tagterrasser.

Visas medarbejdere har adgang til udendørs terrasser, som slynger sig rundt fra anden til femte etage og kroner bygningens top. De tilbyder et kig ind i Giants' Oracle Park samt udsigt over San Franciscos skyline og Bay Bridge, der strækker sig over vandet i San Francisco Bay.

"Jeg er henrykt over omfanget og teksturen af dette nye kvarter og samarbejdsprocessen med Tishman Speyer, Giants og kohorten af internationalt anerkendte arkitekter, der har skabt et helt særligt sted," sagde Daniel Baumann, partner og designdirektør, Henning Larsen

En fælles vision, hovedbyplanen blev i fællesskab designet af Perkins og Will og CMG. Henning Larsen, Studio Gang, WORKac, MVRDV og Scape blev udpeget til at skabe den arkitektoniske vision for Fase One, støttet af lokale teams.

Ved fuld afslutning vil Mission Rock bestå af 80.000 kvm parker og grønne områder, over 1.000 nye boliger, med 40 procent reserveret til husholdninger med moderat indkomst, cirka 1,4 millioner kvm kontorlokaler og 200.000 kvm butiks- og restaurantareal.

 

 

 

 


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS