Christensen & Co (CCO) skal med Rambøll som ingeniør og Marianne Levinsen som landskabsarkitekt stå for designet af den nye KB Hal.

KB Hallen fra 1938 udbrændte den 28. september 2011. Blot et halvt år før, var hallen blevet fredet, og derfor skulle der gennemføres en høringsperiode, inden nedrivningen kunne sættes i gang. Det blev den i begyndelsen af 2015, og nu er arkitekterne, som skal designe en ny hal på grunden fundet.

NB! Byudvikling for 13 milliarder i Helsingør. Konferencen afholdes d. 20. august 2015.

- CCO har vundet opgaven på en udførlig arkitektonisk strategi, som tager udgangspunkt i en bygningskulturel værdisætning af den gamle hal, udført af Professor Christoffer Harlang. Vores arkitektoniske strategie udpeger og identificerer nøje en række væsentlige DNA spor, som bør fortolkes og danne udgangspunkt for at skabe en ny og værdig KB Hal, oplyser CCO på deres hjemmeside.

- Den nye KB Hal vil således arkitektonisk blive forankret i historien, og vil samtidig pege fremad, og danne rammen om et sportsligt og kulturelt kraftcenter, lyder det videre.
 
Arkitekterne oplyser, at skitseprocessen er i gang og i løbet af efteråret 2015 forventes det, at sløret kan løftes for, hvordan den nye KB Hal kommer til at tage sig ud.

Byggeriet af en ny multihal ventes at løbe op i 140-150 millioner kr. Kjøbenhavns Boldklub modtog efter branden 80 millioner kr. fra klubbens forsikringsselskab, som dækker en del af finansieringen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS