Henning Larsen Architects og Gaia Solar vandt den 8. december 2015 førstepræmie i Kuben Management og Solar City Denmarks konkurrence om, hvordan solceller kan integreres i røde tegltage.

Det er en særlig udfordring at få solceller og røde teglstage til at spille arkitektonisk sammen. Derfor har Kuben Management i samarbejde med Solar City Denmark netop gennemført en konkurrence, som har til formål at tilvejebringe gode skalerbare løsninger til bygningsintegration af solceller på etageejendomme, der står foran en tagrenovering.
 
I konkurrencen deltog 3 teams, hver bestående af et arkitektfirma og en solcelleleverandør. Konkurrencen er støttet af Københavns Kommunes Byfornyelsespulje og Realdania.

NB! 2016-Bygningsreglementet - de nye krav.Seminaret afholdes d. 15. marts 2016.

- Der er et stort potentiale i integration af solceller i byens røde tage, som ikke udnyttes i dag. Det er vigtigt, at de solceller der kommer op på byens tage ikke skæmmer dem, men bliver gode arkitektoniske løsninger, der tager hensyn til bygningernes originale udtryk.  Nye løsninger som disse giver københavnerne flere muligheder for at tage grønne valg og investere grønt, når de skal energirenovere. Derfor er jeg glad for løsninger, der både fokuserer på det arkitektoniske og det klimavenlige element, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

- I mange år har den store udfordring med solceller været, at der ikke er arbejdet målrettet for at gøre dem æstetisk velfungerende. Det har medvirket til, at solceller i mange tilfælde er blevet helt fravalgt, hvilket koster på den grønne dagsorden. I Realdania ser vi derfor også meget frem til realiseringen af vinderprojektet. Vi tror, det er den slags eksempler, der kan bryde isen for solcelleløsninger til en større del af byggeriet, supplerer programchef Lennie Clausen i Realdania.

NB! Jylland: 2016-Bygningsreglementets nye krav.Seminaret afholdes d. 1. marts 2016.

Vinderforslaget fra Henning Larsen Architects og Gaia Solar skal realiseres i Andelsboligforeningen A/B Landsdommergården i løbet af 2016. Bebyggelsen ligger i Nordvest-kvarteret i København, og står foran en større byfornyelsesrenovering som er støttet af Københavns Kommune. Renoveringen omfatter blandt andet tagudskiftning og det er derfor oplagt at kæde renoveringen sammen med integration af solceller.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS