SF vil have afsat 4 milliarder kr. på Finansloven for 2015 til de kommende letbaner i Aarhus, Odense, Aalborg og en udvidelse af Ring 3-projektet i København.

SF vil ifølge Politiken atter sætte lavere priser på offentlig transport på dagsordenen, ligesom partiet vil have afsat 4 milliarder kr. til letbaneprojekterne i landets 4 største byer. Pengene skal fordeles gennem årene 2017-2023, da der endnu ikke er økonomisk råderum til at afsætte dem.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Seminaret afholdes d. 19. marts 2015.

- Vi vil gerne have ressourcerne til at skyde ind nu. Aalborg er relativt langt fremme med deres projekt. Aarhus er i gang med deres 2. fase. Og man kan sagtens forestille sig, at der også var mulighed for at udvide Ring 3-projektet i København, siger SF's finansordfører, Jonas Dahl, til avisen.

Enhedslisten fremlagde for en uge siden et forslag til finanslovforhandlingerne om at støtte letbaneprojektet i Aalborg med 815 millioner kr. fra 2015 til 202, og partiet bakker op om SF's syn på den kollektive transport.

NB! Byudvikling i Ørestad - nye projekter til 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

- Så vi er glade for, at SF ønsker det samme. Jeg ved ikke, hvor SF har deres tal fra. Vi tager udgangspunkt i de tal, som Aalborg Kommune har udregnet i forhold til, hvor mange penge der skal til, hvis det skal ligne det letbaneprojekt, der skal laves i Odense, siger Per Clausen, der ud over at være ordfører for Enhedslisten også er byrådsmedlem i Aalborg.

Socialdemokratiets finansordfører, Jesper Petersen, oplyser, at partiet er klar til at forhandle med de 2 partier om investeringerne i den kollektive transport.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS