Den nuværende industrihavn Nordhavnen på Østerbro i København skal udbygges for 90 milliarder og kommer til at rumme 3,5 millioner kvm bolig og erhverv. Området bliver på 3 millioner kvm og deles op i 11 holme med kanaler imellem. Her skal der bygges og renoveres til 40.000 indbyggere og 40.000 arbejdspladser. Der anlægges 2 metrostationer, krydstogtkaj, strande, kultur og sports-område, kontorer, boliger + butikker.

Rygraden i den storslåede byudviklingsprojekt er anlæg af en ny metrolinie med 2 stationer til Nordhavn. Metroen anlægges dels som tunnel, dels som højbane. Investeringen har en samlet værdi af ca. 3 milliarder kr.

NORDHAVNEN - Danmarks største byggeprojekt

14.00
   
Velkomst og Konferencen Starter

14.05
   
Nordhavnsprojektet – Fra visioner til de konkrete planer

Udgangspunktet for byudviklingen er en aftale mellem staten og Københavns Kommune fra 2005 om at omdanne og udvikle hele Nordhavnen til en ny bydel i København. Plangrundlagene for Nordhavnen er udviklet i et samarbejde mellem By & Havn med rådgivere og Københavns Kommune. Planerne indeholder forskellige bykvarterer med blandede funktioner: Boliger, kontorer, butikker, kultur, sport, skoler, institutioner, byrum, grønne områder mm. En del af de eksisterende bygninger på havnen bevares og bliver en del af en tæt bebyggelse i 3-6 etager og enkelte højhuse.

ved Kristian Elleby Sundquist, Arkitekt, Københavns Kommune

14.25
   
Metro til Nordhavnen

Der skal anlægges en metrolinie med 2 metrostationer til Nordhavn. Metroen anlægges dels som tunnel, dels som højbane. Investeringen har en samlet værdi af ca. 3 milliarder kr. Linieføring, anlæggelse og indvirkning.

ved Anne-Grethe Foss, Vicedirektør, Metroselskabet

14.45
   
Nordhavn set med en ejendomsudviklers øjne

Nordhavns potentiale for ejendomsudvikling. Hvordan sikrer man, at Nordhavn virkelig bringer nye værdier ind i Københavns udvikling. Hvilke muligheder byder Kronløbsøen på? Corpus Development har i et joint venture med  NRE Construction erhvervet 2 byggefelter på Sandkaj: byggefeltet nr. 1.05 på 6.500 etagemeter og byggefeltet nr. 1.03 på 4.200 etagemeter. Det 6.500 etagemeters store byggefelt skal bruges til byggeri af 70 udlejningsboliger, og projektet er nu videresolgt til Stubkjær Invest. Stubkjær koncernen forvalter formuen efter salget af vindmøllevirksomheden Bonus Energi til Siemens. På den 4.200 etagemeters store grund skal der opføres ejerboliger i et jont venture med NREP. Corpus Development har derudover købt yderligere 2 byggefelter: henholdsvis byggefeltet nr. 1.09 på 9.500 etagemeter og byggefeltet 1.25 på Fortkaj 8.600 etagemeter i Aarhusgadekvarteret. De  9.500 kvmer solgt som udlejningsboliger til PKA og de 8.600 kvm opføres som ejerboliger i et joint venture med RHB Development.

ved Christian Gjersøe, CEO, Corpus Development

15.05
   
5.100 kvm bolig i Frihavnen

Et nyt byhuskvarter bliver udviklet i Århusgadekvarteret mellem Lüdersvej og Jernvej. Området er en del af det gamle Dansk Industri Syndikat, som i 40'erne har haft maskinværksted, lagerlokale og laboratorium i bygningerne. Kvarteret får nu 10 rækkehuse i 3 plan, 13 gårdhavehuse i 2 plan og et punkthus på 6 etager med butikker i stueetagen og 15 lejligheder i alt 5.100 kvm. Ejendomsudviklingsselskabet Tetris er udvikler og Polyform er arkitekt bag projektet. Polyform er endvidere sammen med Cobe, Sleth og Rambøll rådgiver for By og Havn vedr. udviklingen af Nordhavn.

ved Jonas Sangberg, Arkitekt MAA, Partner, Polyform Arkitekter

15.25
   
Konferencen slutter


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS