På en 3.500 kvm stor grund på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse, hvor Fyns Privat Skole tidligere lå, skal der opføres 25 nye boliger. Lokal udvikler står bag.

Politikerne i Odense har endeligt vedtaget en lokalplan (PDF), der skal bane vejen for 25 nye boliger på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

På grunden, som ejes af Sandal Ejendomme, lå Fyns Privat Skole  indtil 2016, og siden har den stået tom. Men der er behov for boliger i området, lød det fra by- og kulturrådmand, Jane Jegind, da lokalplanen blev vedtaget i byrådet.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum. Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde hun, og slog samtidig fast, at byggeplanerne skal respektere naboerne.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

Det skal ses i lyset af, at orojektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse. Samtidig er området ifølge lokalplanen præget af blandede boligtyper, hvor de mest karakteristiske bygninger er de oprindeligt opførte arbejderboliger på Demantsvej 2-6 og 9-13.

Derudover er det et kvarter med overvejende villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet. Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS