Regeringen droppede letbanen i Aalborg med henvisning til, at den havde en samfundsnegativ effekt på 1,7 milliarder kr. Letbanen langs Ring 3 får statslig tilskud trods en samfundsnegativ effekt på 4,1 milliarder kr.

Det socialdemokratiske medlem af Transport- og Bygningsudvalget, Rasmus Prehn, som i øvrigt er valgt i Nordjyllands Storkreds, har svært ved at forstå, hvorfor regeringen har annulleret det statslige tilskud til Aalborg Letbane med henvisning til, at samfundsøkonomien i projektet er negativ.

Regeringen fastholder nemlig tilskuddet til letbanen langs Ring 3 i Københavns omegnskommuner, selvom den også har en negativ forrentning. Det skriver Ingeniøren.

Transportminister Hans Christian Schmidt bekræfter i et svar til Rasmus Prehn, at den samfundsnegative effekt for Ring 3-letbanen er 4,1 milliarder kr., mens den for letbanen i Aalborg er på 1,7 milliarder kr. Det giver ifølge ministeren samme nettonutidsværd per investeret kr., nemlig minus 2 kr.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 26. janaur 2016.

- Svaret fra ministeren ændrer ikke på, at det samlet set er dyrere at bygge letbane langs Ring 3 end letbanen i Aalborg. Forklaringen om samfundsøkonomi falder helt til jorden med dette svar. Tilbage står kun forskelsbehandling og uretfærdighed, skriver Rasmus Prehn i et svar til Ingeniøren.

Hans Christian Schmidt oplyser, at RIng 3-letbanen fastholdes, fordi den - i modsætning til letbanen i Aalborg - er indgået i et bredt forlig i Folketinget. Den 27 kilometer lange letbane langs Ring 3 ventes at koste 3,75 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.