New Yorks bystyre har netop valgt Rambøll til at udføre et best practice studie inden for klimatilpasning. Formålet er at give byen de bedst mulige forudsætninger for at planlægge fremtidige løsninger og dermed undgå store oversvømmelser som følge af skybrud.

For at sikre en effektiv og fremtidssikret planlægning af projekter, der har til formål at mindske konsekvenserne ved skybrud, har New Yorks bystyre netop valgt Rambøll til at udarbejde et såkaldt "best practice" studie.

Projektet har fået titlen Cloudburst Resiliency Planning Study – Best Practices for Managing Stormwater in a Changing Climate – og det skal samle international viden og erfaring inden for klimatilpasning til brug i New Yorks planlægning.

- Der er tale om et enormt spændende projekt, hvor vi kombinerer vores tekniske og socioøkonomiske kompetencer for at hjælpe New York med at sikre sig bedst muligt imod intensive regnskyl, siger Christian Nyerup Nielsen, der er ansvarlig for klimatilpasning hos Rambøll. 

I projektet kan Rambøll trække på erfaring fra lignende projekter i blandt andet København, som New York samarbejder og lader sig inspirere af i forhold til netop klimatilpasning.

I den bedste af alle verdener bør alle aspekter – også det socioøkonomiske – altid tages i betragtning, når man designer klimatilpasningsløsninger. Det mener Jonathan Leonardsen, der er konsulent i Rambøll Management Consulting's afdeling for vækst og planlægning.

- I mange tilfælde beregner man gevinster og omkostninger ved klimatilpasningsløsninger ud fra et lidt snævert teknisk perspektiv. Hvis man også indregner eksempelvis den rekreative værdi af et projekt og den betydning, projektet kan få for boligpriserne i et givent område, får man et mere retvisende billede af projektets værdi. Så ved at involvere flere interessenter og regne på, hvad de får ud af de pågældende løsninger, er der mulighed for at udvikle større og bedre projekter, der tjener flere interesser, siger han.

Heldigvis er en by som New York allerede på rette vej. De kan sagtens se værdien i at lave klimatilpasningsløsninger, der også har en rekreativ værdi for borgerne, og vi glæder os over at kunne levere et bidrag til denne indsats, slutter han.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS