Kommunalbestyrelsen i Rødovre har netop vedtaget en lokalplan, der giver plads til 50 nye boliger i den karakteristiske hvide erhvervsbygning på Rødovrevej 239, der tidligere har huset blandt andet Tele Danmark, De Gule Sider og Lindinger. Bag projektet står Proximus.

Proximus købte i december 2016 det 5.800 kvm store boligprojekt Damhusparken på Tivoligrunden i Rødovre. Nu er det det fynske ejendomsudviklingsselskab klar med endnu et projekt i Vestegnskommunen.

Selskabet har købt den hvide erhvervsbygning på Rødovrevej 239 med henblik på at omdanne den til 50 nye boliger. Den oprindelige del af bygningen er opført i 1952, og i 1985 blev der tilføjet 3 fløje samt en hal i den vestlige del af
grunden. Det samlede areal af de nuværende bygninger udgør i dag 6.700 kvm eksklusiv kælder.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

- Rødovrevej fik en stor forskønnelse for nogle år siden, og det er glædeligt, når der er private investorer, som kan se potentialet og bakker op. Bygningen ud mod Rødovrevej er karakteristisk og bevaringsværdig, men den har i flere år ikke været noget kønt syn, fordi den har været misligholdt og i forfald. Nu skulle det gerne blive et flot og attraktivt boligområde, som lever op til den standard, vi ellers kender fra Rødovre, siger borgmester Erik Nielsen.

En lokalplan for projektet er netop vedtaget. Bygningen mod Rødovrevej bliver renoveret, og der bliver mulighed for butikker og erhverv i stue- eller kælderetagen. Inde bagved ligger der i dag kontorbygninger i 2 etager - de bliver omdannet til en kombination af rækkehuse og lejligheder med en nybygget tagetage. Den store lagerhal på grunden bliver revet ned, så der kan blive plads til en ny fælleshave med mulighed for legeplads, urtebede og væksthus.

Projektet er tegnet af Gröning Arkitekter, som i øvrigt også har sat stregerne til Damhusparken foruden flere projekter i Irma Byen, som arkitekterne også har udarbejdet helhedsplanen for.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS