Foruden en ny skole omfatter projektet blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem og 17.350 kvm butikker.

Politikerne i Fredensborg Kommune har den 23. marts 2022 har sendt en ny lokalplan for Kokkedal Bymidte i høring. Grundlaget for lokalplanen projektet Format, der er blevet til i samarbejde med Holscher Nordberg arkitekter og Cowi.

Ifølge Athena Partners rummer projektet blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem og 17.350 kvm butikker. Dertil kommer 1.200 kvm erhverv, 1.200 kvm restaurant, et 5.700 kvm parkeringshus samt 8.500 kvm kultur og sundhed i form af blandt andet fitness, padel tennis, sundhedshus og biograf. Endeligt skal der bygges en 11.900 kvm stor skole til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium på tværs af Fredensborg og Hørsholm Kommune.

Milliardbyggeri i Helsingør, Nivå og Whiskybæltet. Konferencen afholdes den 10. november 2022.

- Vi ved, at der både i Hørsholm og Kokkedal er underskud af prismæssigt rimelige lejeboliger. Format imødekommer dette ved at tilbyde et bredt udbud af boligtyper for seniorer, det unge par, singlefamilier, mindre familier, singler og unge. For at øge livskvaliteten i området har vi satset hårdt på kultur- og idrætsfaciliteter som biograf, fitness, padel tennis, sundhedscenter med videre, siger Joacim Bruus-Jensen, projektansvarlig UTF Invest Nordsjælland.

Visionen for projektet er at skabe en levende og bæredygtig bymidte med uddannelse, handel, boliger, fritidsaktiviteter.

- Vi kan se, at der er stor efterspørgsel efter nye måder at bo på, hvor man ikke er bundet af snærende rammer, men i stedet oplever samhørighed og fællesskab med andre. Det giver Format en helt enestående mulighed for at realisere, idet der i planen er indtænkt rum for fællesskab både ude og inde ligesom der planlægges en bred sammensætning af boligtyper. Vi glæder os til at præsentere dette for områdets borgere, siger projektleder Kristin Arendt fra UTF Invest Nordsjælland.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS