Nomeco investerer 500 millioner kr. i Nordeuropas største og mest moderne logistikcenter for lægemidler. Logistikcentret placeres i Skandinavisk Transportcenter.

Lægemiddel-giganten Nomeco åbner et nyt højteknologisk lager i Skandinavisk Transport Center. Grunden, som Nomeco har købt, er 100.000 kvm stor og ligger placeret i Skandinavisk Transport Center tæt ved Ølby. Det nye byggeri forventes at stå færdigt i 2017 og skal fungere, som et nyt lager og logistikcenter samt administration for den internationale medicinindustri i Norden.

Investeringen i Køge bliver den største logistiskinvestering, Nomeco har foretaget til dato. Der er dog god grund til at satse stort, hvis man spørger Nomecos administrerende direktør, Henrik Kaastrup.

- Placeringen er perfekt – både med hensyn til geografi og infrastruktur. Vores nye faciliteter skal være centrallager for den internationale medicinalindustri i hele Norden. Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal distribueres videre mod nord, og vores nye lager placeres på ruten mellem den nye Femern-Bælt forbindelse og broen til Sverige. Desuden bliver hele motorvejsnettet omkring Køge udbygget, så trafikale problemer ikke bliver en hindring for hurtig og effektiv transport, siger Henrik Kaastrup.

NB! Byudvikling i Køge til 23 milliarder. Konferencen afholdes d. 3. marts 2016.

Nomecos nye bygninger bliver på størrelse med 3 fodboldbaner, og det fuldautomatiske højlager bliver over 30 meter højt med plads til mere end 50.000 paller. Henrik Kaastrup fortæller, at bygningerne og senere driften af medicinlageret i 1. etape vil flytte 170 jobs til Køge, men han kan lige nu ikke meddele, hvor mange permanente jobs, der kommer i den endelige udbygning. Thomas Kampman, direktør for Skandinavisk Transport Center og Køge Havn, er begejstret for valget af Køge.

- Dette må næsten være årets bedste erhvervsnyhed i regionen. Vi er virkelig stolte af, at vi igen kan tiltrække et så stort selskab – og tilmed et selskab, der har så mange internationale aktiviteter. Investeringen giver et kæmpe skub til økonomien i kommunen og cementerer Skandinavisk Transport Center, som en altafgørende nøglespiller i det danske og internationale transportnetværk, siger han.

Netop de internationale aktiviteter, anser Thomas Kampmann som værende vigtige.

- Det må understreges at åbningen af Fermern-Bælt forbindelsen, vil medføre stor betydning for Køge og virksomhederne i kommunen. Køge bliver den optimale indgang til Øresundsregionen samt Tyskland, da vi ligger direkte på Skandinavien-Middelhavs-korridoren. Varerne kommer simpelthen forbi og det betyder, at en række virksomheder finder det fordelagtigt at placere sig langs den strøm, siger han

Blandt politikerne i Køge skaber nyheden også stor glæde. Med de store udviklings- og infrastrukturprojekter, som foregår i Køge Kommune, har hovedstaden ifølge Køges borgmester, Flemming Christensen, fået et ekstra ben at stå på.

- Køges position styrkes gevaldigt i de kommende år. Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen, baneprojektet ”København – Ringsted” med stop i Køge, udvidelse af Køge Havn samt Køge Kysts byudviklingsprojekt, er alle vigtige komponenter i den udviklingsplan, som skal sikre aktivitet og arbejdspladser i kommunen. Og det ser ud til at virke. Vi oplever en stor interesse fra både virksomheder og ejendomsmæglere, der efterspørger ledige grunde i Køge. Det er vi selvfølgelig meget glade for, siger borgmesteren.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND