Det er den landsdækkende hotelkoncern Bühlmann, der skal drive The Station, som kommer til at rumme 179 værelser, restaurant og
en eksklusiv rooftop-terrasse.
Odense gennemgår i disse år en omfattende transformation. Centralt i denne udvikling er den nye bydel Baneparken, som i disse år opføres af entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA.
Området skal fungere som et grønt bindeled i byen og kommer bl.a. til at rumme boliger, detailhandel, restauranter og caféer, grønne byrumsmiljøer, en ny park og ikke mindst et nyt designerhotel som en del af det fælles hotel- og kontorhus - The Station.
Hotellet kommer til at rumme 179 værelser og vil ifølge A. Enggaard komme til at spille en central rolle i det omfattende byudviklingsprojekt:
- Hotel- og kontorhuset bliver det helt store åbningstræk for den kommende bydel, som skal bidrage til at transformere Odense til en moderne storby med omtanke. Huset bliver bydelens kobling til byen ved banen og Kongens Have, og vil med kombinationen af hotel, cafe, restaurant
og kontorerhverv summe af liv året rundt, lyder det fra Kim Marcussen, der er teknisk chef hos A. Enggaard, og fortsætter:
- Valget af hoteloperatør er derfor faldet på en partner, som vi ved, der kan udvikle og drive det højkvalitetsprodukt, som byen i den grad efterspørger, og som kan leve op til ambitionerne for projektet som helhed.
Det er hotelkoncernen Bühlmann, der skal drive hotellet på det historiske baneområde. The Station bliver således en del af Bühlmanns voksende portefølje, som i dag rummer 10 unikke hoteller i Jylland og København:
- Vi ser meget frem til at bidrage til den store udvikling, der foregår i Odense i disse år. Byen repræsenterer en stærk kulturarv, der hvert år tiltrækker turister fra nær og fjern, men er samtidig en dynamisk by med høje ambitioner, som rummer mange interessante fremtidsperspektiver, forklarer ejer og bestyrelsesformand Anemette Bühlmann og tilføjer, at koncernen længe har haft blikket rettet mod det fynske marked:
- Vi har de seneste år arbejdet på at udvikle og styrke vores organisation, således vi har det rette fundament til at ekspandere og nå vores målsætning om at blive en landsdækkende koncern. The Station og udviklingen i Odense rummer således ikke kun et enormt potentiale, men markerer også en vigtig milepæl i strategien og Bühlmanns position på det danske hotelmarked.
Målet er at skabe et urbant cityhotel, hvor historien om det gamle baneområde møder nutiden med fokus på innovation, bæredygtighed og grønne løsninger med inspiration fra det omkringliggende bylandskab. Gæsterne kan blandt andet se frem til cafe og restaurant område, bar, mens værelserne ligeledes vil være inspireret af områdets historie. Hotellet vil desuden rumme lounge, mødelokaler og en rooftop-terrasse med grønne oaser med panoramaudsigt over baneområdet og resten af Odense.
Byen skriger på flere hotelværelser
Odense har de seneste år oplevet en øget efterspørgsel på hotelværelser i takt med byens vækst og udvikling. Særligt i forbindelse med større begivenheder, konferencer og festivaler sker det ifølge Destination Fyn, at efterspørgslen overstiger udbuddet af tilgængelige overnatningsmuligheder.
- Odense er et populært rejsemål for såvel leisure som erhvervsturister. Sidste år stod hotellerne for mere end 450.000 overnatninger i byen, men potentialet er langt større. Vi glæder os over udsigten til et nyt eksklusivt overnatningstilbud med en central placering, som kan bidrage til at tiltrække endnu flere gæster og understøtte den udvikling og vækst, vi med vores fælles Udviklingsplan for Fyn og Øerne har sat i gang, lyder det fra Tue Kempf, direktør i Destination Fyn.
Bühlmann forventer at slå dørene op for de første gæster i Odense i 2027.