Kontorhotellet som koncept har aldrig stået stærkere - over halvdelen af alle kontorhoteller i Europa er nu i stand til at fremvise en udlejningsprocent på over 80 procent, viser en ny rapport fra MatchOffice.

Servicerede kontorer – lige fra mindre kreative kontorfællesskaber til topmoderne corporate kontorhoteller - har ifølge Lokalebasen.dk aldrig oplevet større popularitet end i 1. kvartal af 2016.

Det dokumenterer ny, verdensomspændende undersøgelse foretaget af Lokalebasen.dk's internationale afdeling, MatchOffice, der bygger på svar fra næsten 700 kontorhoteller fra 49 lande.

Ifølge analysen fra MatchOffice har 80 procent af de europæiske kontorhoteller i år været i stand til at fastholde og endda forøge sidste års allerede rekordhøje udlejningsprocent.

NB! Kontormarkedets udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 23. marts 2017.

Over 60 procent af kontorhotellerne kan fremvise en udlejningsprocent på over 80 procent, mens 1 ud af 3 kan dokumentere en udlejningsprocent på over 90 procent - og dermed meget tæt på at være fuldt udlejet.

- De overordnede konklusioner i vores undersøgelse bekræfter til fulde de indtryk, som jeg selv præsenteres for, når jeg rejser rundt i Europa og besøger kontorhoteller, siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice.
Jakob DalhoffJakob Dalhoff, CEO af Lokalebasen.dk og MatchOffice

- Branchen har bevæget sig i en særdeles positiv retning gennem det seneste år med en markant stigning i antallet af nye kontorhoteller. Langt flere virksomheder rykker i dag ind i kontorhotellet, og der er god grund til at forvente, at vi vil se denne udvikling fortsætte i resten af 2016, uddyber han, og påpeger, at kontorhotellernes stigende priser vidner om, at der i mange store byer og typisk hovedstæder har eksisteret en større efterspørgsel på kontorhoteller, end hvad der reelt er blevet udbudt.

NB! Jylland: Erhvervslejelovens nye udvikling. Seminaret afholdes d. 1. februar 2017.

Den nye undersøgelse fra MatchOffice viser, at halvdelen af de europæiske kontorhoteller har opretholdt deres prisniveau fra 2015, mens 1 ud af 3 endog har opnået en stigning.

- Jeg ved, at flere operatører inden for nærmeste fremtid derfor planlægger at udvide deres eksisterende kontorhotel eller endda åbne nye centre, så de bedre kan matche den aktuelle efterspørgsel, siger Jakob Dalhoff.

Hertil viser rapporten, at 23 procent af kontorhotellerne i Europa fortsat forventer at kunne forøge deres kontrakt-mæssige prisniveau inden for det næste halve år. I undersøgelsen understreger i omegnen af 60 procent af de adspurgte kontorhoteller i Europa deres positive syn på den forventede udvikling i resten af 2016.

NB! Erhvervslejelovens nye udvikling. Seminaret afholdes d. 6. april 2017.

- Det er en kendsgerning, at kontorhotellet har fastslået sin veritable sejrsgang. Over de seneste 10 år har vi således set en fordobling i antallet af kontorhoteller i Europa. Mange virksomheder arbejder i dag mere mobilt, og det stemmer overens med mange af de koncepter, som man typisk finder i et moderne kontorhotel, siger Jakob Dalhoff.

- Mange nystartede virksomheder har ikke mod på at binde sig til de længere kontrakter, der typisk er forbundet med et traditionelt lejemål. Dertil kommer, at de måske heller ikke har råderum til at skyde den fornødne kapital i inventar og it-infrastruktur, men derimod ønsker at fokusere på det, som de er gode til. Derfor vælger de kontorhoteller, og det forventer jeg også vil ske i stor skala fremadrettet. Kontorhotellet udgør i dag endnu blot promiller af det traditionelle marked, men personlig forventer jeg at se en betragtelig stigning i tiden frem, siger Jakob Dalhoff.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS