Sammen med arkitekterne i Lendager Group og Arkitema, ingeniørerne i Niras og ejendomsudviklerne i Tetris opfører NREP en 24.000 kvm stor ejendom – Woods Augusthus – der både skal huse et serviceret, moderne og fleksibelt kontormiljø, restaurant, café og en Føtex samt et hotel, der skal drives af den hollandske hotelkæde Zoku.
Byggeriet kommer til at stå som et flagskib for "Woods", der er NREPs nye brand inden for udvikling af kontorejendomme. Med restaurant, dagligevarebutik og hotel i samme bygning skal Woods Augusthus være et bud på fremtidens kontorejendom, hvor kundefokus, fleksibilitet, betalelige løsninger, service og bæredygtighed er i højsædet, lyder det i en pressemeddelelse fra NREP.
- Vi vil fremover vise vejen med en række ambitiøse bud på fremsynede kontorarbejdspladser, der er til at betale, og som skal være en aktiv del i bymiljøet, siger investeringsdirektør i NREP, Toke Clausen og understreger, at NREPs investeringer i kontorejendomme gennem Woods følger virksomhedens sædvanlige langsigtede investeringsstrategi.
Projektchef Anders Sælan fra Woods siger, at det man ikke længere skal kigge i bakspejlet, når man udvikler nutidens arbejdspladser.
- Det handler ikke kun om at bygge rammer, men om at bygge værdier. Nutidens arbejdsstyrke opfatter ikke en arbejdsplads som et sted – de opfatter den som en tid. Man tager ikke længere på arbejde. Man er på arbejde. Og det har store konsekvenser for det byggede miljø og for de ansattes behov, siger han.
Woods Augusthus bliver udviklet til at imødekomme et fleksibelt arbejdsmarked, hvor arbejdstiden ikke nødvendigvis hedder 8-16, og hvor alternative arbejdsformer fylder stadig mere, og hvor serviceniveauet forventes at være højt. Det er også derfor, at der i Augusthus også bliver plads til et hotel som tilbyder ”extended stay”. En slags hotellejlighed til dem, der har brug for at bo i København i en lidt længere periode. For eksempel i forbindelse med projektarbejde.
Genbrug og fællesskaber
Ejendommen kommer til at ligge i August Schade Kvarteret lige op ad DR Byen metro-stationen i Ørestad Nord. Projektet er tegnet af Arkitema og Lendager Group, som har fokus på brug af genbrugsmaterialer som for eksempel genbrugstegl, -træ og -beton for at nedbringe byggeriets ressourceforbrug og miljøpåvirkninger.
- For Arkitema har det været rigtig inspirerende at være med til at danne rammen for fremtidens måde at arbejde på, når vi taler rummelighed og nye metoder. Vi vil altid gerne være med til at udvikle dansk byggeri i en bæredygtig retning, og dette kvarter bliver centralt i denne udvikling, siger Anders Halgren, partner hos Arkitema Architects.
Den nye bygning vil både i materialevalg og indretning præsentere fremsynede løsninger, blandt andet i form af unikke fællesarealer og fleksible arbejdsrum med fokus på fællesskaber, som man kun ser i opstartsmiljøer med et dynamisk arbejdsmiljø, hvor man kobler ind og ud af hele tiden.
- Woods Augusthus er en bæredygtig og multifunktionel bygning, der reducerer CO2-udledningen gennem upcycling af materialer. Typologien refererer til den amerikanske warehouse arkitektur, som vi blandt andet har nyfortolket med bæredygtige materialer som facadeoverflader af frasorteret tegl, tagterrasser og grønne gårdrum med genbrugstræ fra metrobyggeriet og frasorteret termotræ – faciliteter som medvirker til et sundere arbejdsliv og giver mulighed for udendørsaktiviteter, siger CEO og grundlægger af Lendager Group, Anders Lendager.
Woods Augusthus åbner for kontorerne i 1. kvartal 2021