Artikler
Flytter havn til Ydernæs og sælger arealer for 900 millioner
Næstveds havn skal flyttes ud til havet, i stedet for at ligge midt i byen. Byrådet har nu valgt Ydernæs som lokation. Næstved Havn ejer grundarealer for 900 millioner, hvoraf halvdelen kan sælges nu for 500 millioner.
Læs mereNæstved udlægger 1,1 million kvm havne-område til ny bydel med 6.000 beboere
De tilbageblevne erhvervsvirksomheder på den 1,1 million kvm Næstved Havn skal flytte ud i de kommende år. Det gamle havneområde skal udvikles til en ny bydel med 250.000 kvm byggeri til 6.000 beboere.
Læs mereEn moderne plejebolig er spækket med sensorer og kunstig intelligens
Opførelse af de så kaldte intelligente boliger beregnet på ældre mennesker kan øge deres livskvalitet og gøre dem mere selvhjulpne.
Læs mereKriseramt: Sælger 516 lejligheder for 328 millioner til Nectar - sælger videre til 8 investorer
Den kriseramte andelsboligforening Kingosparken i Taastrup er blevet solgt til Nectar Invest for 328 millioner kr. Der er 516 lejligheder.
Læs mereRelaterede konferencer
Få vores daglige nyhedsbrev. Tilmeld dig her
Konferencer og kurser
Lolland-Falster - Danmarks nye vækstområde
Investorinteressen for Lolland-Falster er eksploderet. Byggeriet af Femern-forbindelsen har sat landsdelen på Danmarkskortet på en hel ny måde og startet en pengestrøm, der ikke tidligere er set i området. Omdrejningspunktet i den nye udvikling er infrastruktur, logistik, industri og turisme. Og forventningen er, at invsteringer i disse sektorer vil bl.a. medføre vækst i arbejdspladser og smitte af på boligbyggeri og byudvikling.
Læs mereNy vækstsektor: Energi- og miljøbyggeri
Danmark står over for en kæmpe transformation af vores energiforsyning. Det gælder både energiproduktion, ditributionsnettet og opbevaring af enenrgi med med sol, vind, el og PtX.Danmarks strategi er bl.a. at firedoble elproduktionen fra sol og vind på land frem mod 2030. Nye ideer, løsninger og initiativer pibler frem og flere og flere firmaer i bygge- og ejendomsbranchen nu ruster op for at være med i denne udvikling.Også…
Læs mereSkolebyggeri: nyeste trends, nybyggeri og renovering til milliarder
Vores syn på hvad der er det gode læringsmiljø er under forandring. Især nu, hvor en ny skolereform sætter fokus på bl.a. mindre skærm, bedre faglokaler, varieret og mere praktisk undervisning, samt større lokale valgfrihed for elever og lærere. Dette gælder både folkeskoler og andre ungdomsuddannelser, hvor læringsmiljøet skal tilpasses de nye krav.Den arkitektoniske udformning har stor betydning for de…
Læs mereFerie-ejendomme - investering og vækst
Ferieprojekter vokser i størrelse og kvalitet - investeringer i luksus betaler sig. Campingpladser skal ændres til ferieparker med masive byggerier til følge.For campingpladserne lever ikke op til moderne turisters krav. Nye regler for byggeri gør dem mere attraktive for professionelle investorer, som vil ændre områderne til ferieparker.For hele leisuremarked gælder det, at markedet bliver mere og mere professionaliseret og flere store…
Læs mereDatacentre - udvikling og byggeri af 3 millioner kvm
Der vil blive bygget 3 millioner kvm datacentre i Danmark i de kommende år til en samlet pris af 300 milliarder, da behovet stiger markant. Heraf går 50 % til grundkøb og byggeri, altså 150 milliarder kr: Et datacenter koster 100.000 kr per kvm. Der er allerede 50 datacentre i Danmark, varierende fra 7.000 kvm til 200.000 kvm, samlet 1,5 million kvm til en værdi af 150 milliarder kr. Der er 3 store udfordringer for byggeriet af nye datacentre:* Tilladelse…
Læs mereHospitalsrenovering til 27 milliarder
I de sidste mange år er der foretaget massive investeringer i byggeri af nye hospitaler. Nu er tiden kommet til renovering af de eksisterende ældre hospitalsbygninger, som udgør størsteparten af landets hospitaler, hvor alderen har sat sit præg på bygningernes tilstand.Mange af hospitalsbygningerne er over 50 år gamle.31 procent af de gamle bygninger er i såkaldt "kritisk" tilstand. Når en bygning er i kritisk tilstand, vil der oftere…
Læs mereKøb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS
Due diligence er den proces, hvor køberen undersøger forholdene i den ejendom, der er til salg. Formålet er at afdække risici og ejendommens potentiale, der vil have indflydelse på ejendommens værdi, ligesom undersøgelsen belyser forhold - også fremadrettet - angående ejendommens drift.Due diligence vil desuden have betydning for kontraktens udformning og kan bruges til optimering af ejendommens anvendelse og drift.Inden for due diligence…
Læs mereUdvikling af kommunale bygninger og grunde
Kommunale ejendomme står foran investeringer på mere end 100 milliarder kr i de kommende år. Der er 60.000 kommunale bygninger fordelt på 31 millioner kvm - og 1,3 milliarder kommunalt-ejede grundarealer. Kommunerne har mange bygninger, som ikke længere er effektive at drive eller er umoderne. Der bruges 15 miliarder i vedligeholdelse - uden penge til driftsoptimering og udvikling: Personale og brugere har større krav end tidligere til kvalitet og…
Læs mereServitutter - ejendomme, priser og udviklingsmuligheder. KURSUS
En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over ejendommen (rådighedsservitut) eller, at en ejendom skal holdes i en bestemt tilstand (tilstandsservitut).Servitutter kan være svære at gennemskue, alligevel er det nødvendigt at sæ…
Læs mereFredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud
Der er 9.000 fredede bygninger i Danmark og ca. 300.000 vurderes at have bevaringsværdi. Størsteparten af de fredede huse er privatejede, og 75 og 80 procent af dem er private boliger. Fredede og bevaringsværdige bygninger kan have unikke kvaliteter, der kan skabe værdi for brugere og ejere. Og der er både en række fordele og udfordringer ved at være ejer eller administrator af en sådan bygning.Der gælder en række sæ…
Læs mereSkattekrav og momsregler for ejendom og byg KURSUS
Der er kommet en række nye skatte- og momsregler for ejendom og byggeri, mens andre er blevet bevaret eller ændret. Der er også nye afgørelser fra Skatteankestyrelsen som fastlægger reglerne fremadrettet - der er gennem tiden kommet 7.900 afgørelser for ejendomssektoren. Og fra Landsskatteretten.Kurset giver et klart indblik i moms og skatteregler for ejendom og byg:* Den nye lov fra april 2025 om overgang af ejendom til børn og nærtstå…
Læs mereParkering - investering, indtjening og parkeringsløsninger
Parkeringsmarkedet er blevet et selvstændigt segment i ejendomsbranchen og en potentiel indtægtskilde på linie med kontorejendomme og andre traditionelle kerneområder af ejendomsmarkedet. Den boomende trafik har sat gang i en udbygning af parkeringspladser, og store byudviklingsprojekter sikrer, at der vil komme yderligere tryk på udviklingen i de kommende år. Parkeringspladser etableres desuden ved metro, S-togs- og jernbanestationer.I København…
Læs mereErhvervsparker og logistikcentre - investeringer, udviklingsplaner, muligheder
Der er 3 typer centre: * Erhvervsparker - blandet industri og logistik - og nu ofte også tilknyttet energicentre. Placeres tæt på motor- eller hovedveje, eller i havne-områder - og nu også lufthavne. Er i meget forskelig størrelse, men ofte fra 200.000 kvm og op til 1 million kvm. * Transportcentre er enten ejet af en enkelt virksomhed til egen distribution eller er centre for forskellige distributører eller som hub for transport p…
Læs merePlanlov og lokalplaner - forandringer og løsninger KURSUS
Større bygge- og anlægsarbejder kan kun gennemføres på grundlag af en lokalplan. Derfor er kendskab til planloven en forudsætning for et vellykket projekt, både set fra den private bygge- og ejendomsaktørs, og fra en kommunes synsvinkel.Kurset sætter særlig fokus på væsentlige, grundlæggende emner i planloven, som er relevante at kende til, uanset om man er privat bygge- og ejendomsaktør, eller arbejder med…
Læs mereFlade tage - udfordringer og problemløsning KURSUS
Flade tage kan være svære at holde tætte og volder ofte problemer med fugt. Det gælder især tagene bygget i 1970erne, men også nyere tage kan være behæftet med fejl.
Læs mereBrandkrav 2025-26 - planlægning og løsninger. KURSUS
I 2025 kom der nye brandændringer i Bygnignsreglementet. Kurset giver dig den fornødne gennemgang af brandkravene i Bygningsreglementet med alle de nye ændringer i 2019, 2020 og 2025. De brandtekniske krav i byggeri kan være komplekse og svært tilgængelige. Hvis man ikke lever op til kravene er det virkelig noget der kan forsinke eller bremse et projekt, så det er en god investering at sætte sig ind i det og tage sine forholdsregler helt fra…
Læs mereAalborgs store udviklingsprojekter
Aalborg præges i dag af store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliarder kr. og udvidelsen af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder kr., er de største.For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er Sofiendal Enge, Østre havn og Håndværkerkvarteret, hvor store private og almene…
Læs mereAarhus store udviklingsprojekter
Aarhus fortsætter sin rivende vækst med baggrund i en befolkningsstigning på ca. 5.000 om året.Kommunen sigter mod et Aarhus med 450.000 indbyggere i 2050, hvilket er 115.000 flere end i dag.Der er ca. 190.000 arbejdspladser i Aarhus Kommune, og ambitionen er, at der skal skabes 2.000 nye arbejdspladser årligt, så der i 2050 vil være 250.000 arbejdspladser.Blandt de store byudviklings- og byggeprojekter, der i den kommende tid vil transformere Aarhus og…
Læs mereUenigheder i byggeprojekter - løsninger, forlig og syn og skøn og retssager. KURSUS
Hvert år ender 2.000 byggeprojekter i konflikt med mægling, syn, skøn eller voldgift. Udgifterne løber op i 3 milliarder kr. og i snit tager det 1,5 år at få afsluttet en sag. Det er dyrt og besværligt - og tidsrøvende især - for både bygherrer, rådgivere og byggefirmaer. Når det gælder private bygherrer får 80 procent ret. På det professionelle niveau, så forliges 50 procent og 50 procent…
Læs mereAI i ejendom og byggeri
AI vil give aktørerne øjeblikkelig aflæsning og analyse af forandringer og information fra dybe og mange kilder, således at aktører i byggeri og ejendom kan agere langt hurtigere på forandringer end tidligere set. Og dermed forudse kriser eller større forandringer i de markeder man agerer på - bolig, kontor, logistik, butik. Og få straks-overblik over nye lokalplaner, der giver muligheder for udvikling og byggeri.…
Læs mereODENSEs store udviklingsprojekter
Odense har i de senere år gennemgået en massiv transformation med store byudviklingsprojekter, og udviklingen fortsætter i højt tempo. Med forventningen om 1.000 nye indbyggere om året frem mod 2028, er investeringslysten i Odense stor.Bag denne udvikling er, foruden indbyggervækst, byens evne til at tiltrække investeringer fra virksomheder, ikke mindst de højteknologiske inden for IT og robotteknologi og senest også medicinalteknologi,…
Læs mereTræbyggeri i stor skala - erfaringer og krav
Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ.Træ anvendes til boligbyggeri, kontorer, skoler og parkeringshuse, men mulighederne er mange flere.Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibelt og lav vægt.Fordi materialet kan ånde, giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre…
Læs mereHøjhusbyggeri - projekter og løsninger KURSUS
Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum. Højhuse kan være en bæredygtig løsning, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer,…
Læs mereSolceller på bygninger - nye muligheder og løsninger
På landsplan kommer 6 procent af det samlede elforbrug i øjeblikket fra solceller, ifølge Energistyrelsen. Siden 2020 og til og med 2023 er kapaciteten af energi fra sol 3-doblet.Udviklingen drives særligt af store produktionsanlæg i det åbne land, men antallet af mindre taganlæg stiger støt. Opsætning af solceller er blevet en god forretning, og udbygningen er markedsdrevet, omend der stadigvæk findes en række forhindringer…
Læs mere